I denne pizzaen har jeg tatt utgangspunkt i den trendy blomkålpizzaen, har du ikke testet den, ja da er det på tide å prøve. Blomkålpizza Her
Bunnen jeg laget idag er av sellerirot og om mulig ennå bedre enn blomkålpizza. Sellerirot river jeg til fine smuler i en kjøkkenmaskin blander med egg, revet ost, salt og pepper.
Så den er helt uten mel eller melerstattninger. Sellerirot er lav på karbohydrater, det sprø og hvite fruktkjøttet har en aromatisk duft. Sellerirot er svært kalorifattig og er en skikkelig kostfiberbombe. Inneholder kun 2,8 gr karbohydrater pr 100 gr vare. Så den er en fantastastisk grønnsak med flere bruksområder.
Sellerirot Pizzabunn 1 stor
150 gr revet ost
250 gr revet sellerirot
2 egg
1 ts salt
1 ts pepper
Start med å sette ovnen på 250 grader, vanlig over og undervarme.
Riv ost og sellerirot, bland så egg, ost, sellerirot, salt og pepper til en deig. Trykk den ut mellom 2 bakepapir og kjevle den tynn. Fjern det øverste bakepapiret og stek pizzabunn midt i ovnen i ca 15 minutt på 250 grader
Når pizzabunn er gyllen slik som på bilde under her er den ferdig
Ta bunnen ut av ovnen og senk temperatur til 220 grader, ha på fyll og stek pizza til ost er smeltet og er blitt gyllen.
Dette tar ca 15 min i min ovn, men du ser når den er ferdig
Pizzafyll er valgfritt og kan varieres i det uendelige.
Fyllet på dagens pizza ble:
4 – 6 ss sukkerfri ketchup
1 ts sambal olek
200 gr kjøttdeig
rester av bacon i terninger
1/2 gul løk
revet ost etter ønske, jeg brukte 250 gr revet gulost
toppet med jalapenos
Bruk gjerne rester etter taco på pizza, det er godt, skinke er også godt, kun fantasi og smak som avgjør hva du liker å toppe en pizza med.
Håper det smake, velbekomme
Følg meg gjerne på instagram – Lavkarbomedhanne – for mer bilder og inspirasjon
Lagte denne til familien her om dagen. Vi ble alle sittende stille å se på hverandre, da vi ikke kunne fatte at det kunne smake sååååå utrolig godt!! Denne anbefales på det sterkeste! Tusen takk for oppskrift
Ååå så hyggelig å høre
Hei. Denne pizzabunnen var god.

Men neste gang halverer jeg oppskriften. Holder lenge til to
Så hyggelig at du likte den. Går fint å fryse ned den ferdig stekte pizza, eller ha resten dagen etter. F.eks. til lunsj på jobb/skole
Hei, dette er bare det beste jeg noensinne har kommet over . Jeg elsker pizza og prøvd mange varianter av lavkarbo men så fant jeg denne. Den smaker pizzaaaa
nå står det en bunn i ovnen, blir middag på meg lunsj til jentene på jobb på Gynekologklinikken imorgen . De elsker den de også
Takk for fantastisk oppskrift
mvh Lena
Så hyggelig å høre da
pizza er jo bare superdigg 
Tusen takk for en nydelig oppskrift!!
Hei, denne ser skikkelig digg ut! Men blir bunnen sprø?
Heisann, den blir ikke sprø som ostepizza eller vanlig tynn hvete pizza. Men den er veldig god og en stor favoritt her.
Hei, hvor mange personer er pizzaen til?
Dette er oppskrift på 1 stor pizza, så kommer jo ann på hvor mye hver enkelt spiser.