Hvis du ikke har testet ut den trendy blomkålpizzaen ennå, ja da er det på tide å prøve. Bunnen er laget av blomkål kjørt til fine smuler i en kjøkkenmaskin blandet med egg og revet ost. Så den er helt uten mel eller melerstattninger.
Pizzabunn
150 gr revet ost
250 gr raspet blomkål
2 egg
2 ts salt
1 ts pepper
Start med å sette ovnen på 250 grader, vanlig over og undervarme.
Riv ost, rasp/mos blomkål, bland så egg, ost, blomkål, salt og pepper til en deig. Trykk den ut mellom 2 bakepapir og kjevle den tynn. Fjern det øverste bakepapiret og stek pizzabunn midt i ovnen i 15 minutt.
Da er den gyllen slik som på bilde her.
Ta bunnen ut av ovnen og senk temperatur til 220 grader, ha på fyll og stek pizza til ost er smeltet og osten blir litt gyllen.
Se forslag til pizzafyll
Pizzafyll er valgfritt og kan varieres i det uendelige. Jeg brukte idag rester etter taco fra i går, noe bacon osv…
Så fyllet på denne pizza ble:
4 – 6 ss sukkerfri ketchup
1 ts sambal olek
rester av kjøttdeig med tacokrydder
rester av bacon i terninger
3 skiver rødløk
5 ringer spiss paprika
revet ost etter ønske
jalapenos etter ønske
Det er også veldig godt med fyllet til denne hvite pizzaen på blomkålpizza
Ha på det fyllet du måtte ønske og stek pizza ferdig ca 10 minutt på 220 grader midt i ovnen på over og under varme.
#pizza#lavkarbo#blomkålpizza#glutenfri#matfrabunnen#lavkarbomedhanne
Hei
Skal man koke blomkålen først eller skal man bare raspe den rå?
Raspe den rå.
Dagens middag hos oss! Kjempegod og faktisk ganske så sprø bunn! Lommer til å bli laget flere ganger!
Åååå ja den er superdigg.