Hvit pizza

PIZZABUNN

2 egg

300 gr seterrømme

1 dl pofiber

2 dl malte mandler eller mandelmel fra regal

1 ss fiberhusk

2 ss sesammel

1 ts bakepulver

1/2 ts salt

1 ts oregano

Mos sammen egg og rømme med en stavikser eller visp godt for hånd så det blander seg godt.

Rør så inn resten, la deigen stå og svelle i 5-10 min.

Fordel så røren utover et bakepapir og stek på over og undervarme 200 grader midt i ovnen ca 15 minutt

PIZZAFYLL

1 boks ( 300 gr ) crème fraîche lett, 18 %
1 båt hvitløk eller 1/2 hel type
1/2  ts eplecider eddik eller 1 ts sitronsaft
 
salt og pepper
100 gr rødløk
10 stk rød cherrytomat  eller annen type tomat i biter
4 dl revet gulost
100 gr serrano skinke
1 ss solsikkekjerner
Ruccola
Bland sammen creme fraishe, finhakket hvitløk, sitronsaft, salt og pepper og smør dette utover pizzabunn.
Det du får til overs bruker du til topping på pizza ved servering.
Ha over revet ost, deretter finsnittet rødløk og tomater i passe biter
Stek pizza videre i 15-20 minutter på 220 grader, over og undervarme , til osten er smeltet.
Topp med skinke, solsikkekjerner og ruccola, Risle over resten av hvitløkdressing fra bunnen.

10 kommentarer

Siste innlegg