Pizzasnurrer er vel noe av den beste turmaten jeg vet. Di er gode både varme og kalde. Det er så deilig å ha på lur i fryseren til travle dager, bare til å ta opp og varme i stekeovn. Disse spiser hele familien om di er på lavkarbo eller ei. Di er glutenfrie, gjærfrie og sukkerfrie. Utgangspuntet er Bagels oppskriften min, så liker du di vil du elske disse pizzasnurrene uansett fyll.
PIZZA SNURRER 12 stk
220 gr revet hvitost eller revet mozzarella
1 beger ( 125 gr ) tine kremost naturell
50 gr malte mandler – regal malt mandel mel ( ikke fettredusert )
30 gr sesammel
1 ts bakepulver
1 ts xanthan gum – helsekost
1 egg
1/2 ts salt
1 ss tørket oregano
Ha revet ost og kremost i en skål som tåler varme og mikrobølgeovn, smelt dette godt sammen på full effekt. Dette tar 3-4 minutt ,rør litt et par ganger under prosessen, det skal bli “flytende” som en tykk milkshake. Dette kan også gjøres i gryte på svak varme, men da tar det lenger tid.
Mål opp di tørre ingrediensene i en bakebolle, rør så inn i den smelta osten og 1 egg, kna godt sammen med hånden. Jeg bruker engangshansker, så sparer jeg meg for mye gris.
Finn frem 2 stk bakepapir på størrelse med bakeplaten, ha på litt olje på begge arkene. Ha deigen over på det ene arket og legg det andre oppå. Kjevle ut et rektangel, ta av det øverste bakepapir og ha på ønsket fyll.
Her kan du fylle med ost og skinke,pepperoni, kjøttdeig og løk, ja alt du egentlig liker i pizzasnurrer. Jeg hadde idag kjøttdeig og løk med tomatsaus.
Rull sammen ved hjelp fra bakepapir som ligger under deigen. Del opp i 13 biter, jeg sette di to endene mot hverandre, slik at det blir en snurr. Så totalt blir det 12 pizzasnurrer av denne oppskriften.
ENKELT PIZZAFYLL MED KJØTTDEIG
1 pk kjøttdeig 400 – 600 gr
100 gr gul løk
10 gr hvitløk
10 ss sukkerfri ketchup – du kan mose hermetiske tomater istedenfor
1 ts sambal olek
1 ts oregano
3 dråper flytende natreen
salt, pepper etter smak
200 gr revet ost
Smør eller olje til steking
Stek kjøttdeig slik at den blir “kornete”, tillsett løk og hvitløk, surr dette til løk blir blank, ha over ketchup eller moste tomater. Smak til med krydder. La dette putre litt noen minutter og avkjøl dette litt før du har det over deigen. Jeg starter alltid med å lage fyllet og avkjøler dette.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 25 – 30 minutter, over og undervarme.
Egner seg til å fryse
#pizza #pizzanurrer #turmat #glutenfri #lavkarbo #lavkarbomedhanne #blogger #fingermat #sukkerfritt #kjøttdeig
Dette så veldig godt ut
Di er veldig gode også, anbefales virkelig.
Supert med slike oppskrifter som er så forklarende! Tusen takk Hanne!
Bare hyggelig
Laget disse i dag. Kjempe gode, til og med mannen og barna likte dem:) Da har jeg nisten klar for jobbehelg;) Tusen takk for alle de flotte og gode oppskriftene du deler med oss:)
Så hyggelig at di falt i smak hos dere også, ja disse er geniale som nistemat. Kjekt å kunne inspirere andre med god lavkarbo mat.
Disse var veldig gode!
Det hadde vært litt interessant å vite hvor mange karber det er i de forskjellige rettene du poster, for oss som passer på
Hvor mange er det i disse, f.eks?
Du bruker enkelt matvaretabellen til å regne ut karber i hver rett utifra dine produkter og antalldu får. Kjekt di falt i smak.
Kan man bytte ut 1 ts xanthan gum med noe annet? Ser veldig gode ut
Du kan prøve med Johannes brød kjernemel, men jeg vet ikke om det blir like bra resultat. Er liksom endel av oppskrift å bruke xanthan gum.
Hei, i dag er det lørdag 5 .februar.. Vi spiser vanligvis grøt på lørdager, men han far sjøl får så høyt blodsukker av den. Tenkte å prøve noe annet !Fant denne oppskriften og «so long, so good» hvis en følger oppskriften går dette bra tror jeg , satte på ovn litt sent, venter på at den skal komme opp i riktig temperatur ! Vi gleder oss til middag i dag. Blir en liten salat ved siden av.
Håper det ble et godt måltid