Hjemmelaget blomkålsuppe er enkel og rask hverdagsmat. Servert med bacon og godt brød til, blir dette en veldig mettende hverdagsrett med få ingredienser.
BLOMKÅLSUPPE 4 porsj
1,5 middels blomkål
5 dl vann
2 terning hønsebuljong ( maggi )
3 dl fløte
salt, pepper, muskattnøtt
2 – 4 ss Smør til steking av blomkålbuketter
150 gr bacon i terninger
Baconterninger fordeler du utover et bakepapir og steker sprøtt i stekeovn på 220 grader midt i ovnen mens du tilbereder suppen.
Slik gjør du
Start med å vaske og rense blomkålen. Kutt den ene blomkålen i biter som kokes møre i 5 dl vann sammen med hønsebuljong. Den siste 1/2 blomkålen skjærer du i små buketter som skal smørstekes og ha som garnityr sammen med bacon i suppa.
Når blomkålen har kokt seg skikkelig mør, moser du den slett med en stavmikser. Når du har en slett fin blomkålpure/grøtaktig konsistens tilsetter du 3 dl fløte og rører den godt inn i blomkålsuppen , smak suppen til med salt, pepper og muskattnøtt. Juster evt. suppen med litt vann om du synes den blir for tykk.
Ha så meierismør i en panne og smørstek di små blomkålbukettene i ca 3 minutt, skal være litt harde, da dette gir litt krønsj og konsistens i suppen. Dette blir garnityr sammen med bacon og litt grønt.
Når alt er ferdig tilberedt, har du smørstekt blomkålbuketter i serveringsskålene, ha over suppe, topper med bacon og litt grønt.
Velbekomme
Om du ønsker brødmat til suppen er denne loffen nydelig til her
Eller denne enkle versjonen av en kopploff her
Utgangspunt for dagens suppe er denne her
Håper det smaker
Du finner meg også på instagram – Lavkarbomedhanne – for mer bilder og inspirasjon