Nydelig lavkarbo blomkål suppe

Hjemmelaget blomkålsuppe er enkel og rask hverdagsmat. Servert med bacon og godt brød til, blir dette en veldig mettende hverdagsrett med få ingredienser.

BLOMKÅLSUPPE 4 porsj

1,5 middels blomkål

5 dl vann

2 terning hønsebuljong ( maggi )

3 dl fløte

salt, pepper, muskattnøtt

2 – 4 ss Smør til steking av blomkålbuketter

 

150 gr bacon i terninger

Baconterninger fordeler du utover et bakepapir og steker sprøtt i stekeovn på 220 grader midt i ovnen mens du tilbereder suppen.

 

Slik gjør du

Start med å vaske og rense blomkålen. Kutt den ene blomkålen i biter som kokes møre i 5 dl vann sammen med hønsebuljong. Den siste 1/2 blomkålen skjærer du i små buketter som skal smørstekes og ha som garnityr sammen med bacon i suppa.

 

Når blomkålen har kokt seg skikkelig mør, moser du den slett med en stavmikser. Når du har en slett fin blomkålpure/grøtaktig konsistens tilsetter du 3 dl fløte og rører den godt inn i blomkålsuppen , smak  suppen til med salt, pepper og muskattnøtt. Juster evt. suppen med litt vann om du synes den blir for tykk.

Ha så meierismør i en panne og smørstek di små blomkålbukettene i ca 3 minutt, skal være litt harde, da dette gir litt krønsj og konsistens i suppen. Dette blir garnityr sammen med bacon og litt grønt.

Når alt er ferdig tilberedt,  har du smørstekt blomkålbuketter i serveringsskålene, ha over suppe, topper med bacon og litt grønt.

 

Velbekomme

 

Om du ønsker brødmat til suppen er denne loffen nydelig til her

Eller denne enkle versjonen av en kopploff her

Utgangspunt for dagens suppe er denne her

 

Håper det smaker

 

Du finner meg også på instagram – Lavkarbomedhanne – for mer bilder og inspirasjon

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg