Kremet blomkålsuppe

 

 

Sommeren er på hell og det bugner av norske grønnsaker i butikken. Blomkål er på tilbud til 10,- kr og da må vi jo nyte godt av det og lage  en deilig kremet blomkålsuppe med litt sprøstekt bacon.

 

 

KREMET BLOMKÅLSUPPE ( 4 porsj )

2 middels blomkål

5 dl vann

1 terning med klar hønsebuljong ( maggi )

3 dl fløte

3 ss kremost , jeg bruker kavli sine

salt, pepper, muskattnøtt

2 – 4 ss Smør til steking av blomkålbuketter

 

200 gr bacon i terninger

Baconterninger fordeler du utover et bakepapir og steker sprøtt i stekeovn på 220 grader midt i ovnen mens du tilbereder suppen.

 

 

Slik gjør du

Start med å vaske og rense blomkålen. Kutt 1,5 blomkål i biter som kokes møre i 5 dl vann sammen med hønsebuljong. Den siste 1/2 blomkålen skjærer du i små buketter som du skal smørsteke og ha som garnityr sammen med bacon i suppa.

 

 

Når blomkålen har kokt seg skikkelig mør, moser du den slett med en stavmikser. Når du har en slett fin blomkålpure/grøtaktig konsistens tilsetter du 3 dl fløte, 3 ss kremost, rører dette godt inn i blomkålsuppen med en visp eller tresleiv, smak til suppen med salt, pepper og muskattnøtt. Juster evt. suppen med litt vann om du synes den blir for tykk.

Ha så meierismør i en panne og smørstek di små blomkålbukettene i ca 3 minutt som blir garnityr sammen med bacon og litt grønt.

Når alt er ferdig tilberedt, tar du suppe i en dyp skål, har over di smørstekte blomkålbukettene, drysser over litt bacon og topper med litt valgfritt grønt som persille, gressløk etc.

Håper det smaker.

 

#blomkålsuppe#blogger#matfrabunnen#sukkerfri#lavkarbo#glutenfri

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg