Sommeren er på hell og det bugner av norske grønnsaker i butikken. Blomkål er på tilbud til 10,- kr og da må vi jo nyte godt av det og lage en deilig kremet blomkålsuppe med litt sprøstekt bacon.
KREMET BLOMKÅLSUPPE ( 4 porsj )
2 middels blomkål
5 dl vann
1 terning med klar hønsebuljong ( maggi )
3 dl fløte
3 ss kremost , jeg bruker kavli sine
salt, pepper, muskattnøtt
2 – 4 ss Smør til steking av blomkålbuketter
200 gr bacon i terninger
Baconterninger fordeler du utover et bakepapir og steker sprøtt i stekeovn på 220 grader midt i ovnen mens du tilbereder suppen.
Slik gjør du
Start med å vaske og rense blomkålen. Kutt 1,5 blomkål i biter som kokes møre i 5 dl vann sammen med hønsebuljong. Den siste 1/2 blomkålen skjærer du i små buketter som du skal smørsteke og ha som garnityr sammen med bacon i suppa.
Når blomkålen har kokt seg skikkelig mør, moser du den slett med en stavmikser. Når du har en slett fin blomkålpure/grøtaktig konsistens tilsetter du 3 dl fløte, 3 ss kremost, rører dette godt inn i blomkålsuppen med en visp eller tresleiv, smak til suppen med salt, pepper og muskattnøtt. Juster evt. suppen med litt vann om du synes den blir for tykk.
Ha så meierismør i en panne og smørstek di små blomkålbukettene i ca 3 minutt som blir garnityr sammen med bacon og litt grønt.
Når alt er ferdig tilberedt, tar du suppe i en dyp skål, har over di smørstekte blomkålbukettene, drysser over litt bacon og topper med litt valgfritt grønt som persille, gressløk etc.
Håper det smaker.
#blomkålsuppe#blogger#matfrabunnen#sukkerfri#lavkarbo#glutenfri