Kremet blomkålsuppe

 

 

Sommeren er på hell og det bugner av norske grønnsaker i butikken. Blomkål er på tilbud til 10,- kr og da må vi jo nyte godt av det og lage  en deilig kremet blomkålsuppe med litt sprøstekt bacon.

 

 

KREMET BLOMKÅLSUPPE ( 4 porsj )

2 middels blomkål

5 dl vann

1 terning med klar hønsebuljong ( maggi )

3 dl fløte

3 ss kremost , jeg bruker kavli sine

salt, pepper, muskattnøtt

2 – 4 ss Smør til steking av blomkålbuketter

 

200 gr bacon i terninger

Baconterninger fordeler du utover et bakepapir og steker sprøtt i stekeovn på 220 grader midt i ovnen mens du tilbereder suppen.

 

 

Slik gjør du

Start med å vaske og rense blomkålen. Kutt 1,5 blomkål i biter som kokes møre i 5 dl vann sammen med hønsebuljong. Den siste 1/2 blomkålen skjærer du i små buketter som du skal smørsteke og ha som garnityr sammen med bacon i suppa.

 

 

Når blomkålen har kokt seg skikkelig mør, moser du den slett med en stavmikser. Når du har en slett fin blomkålpure/grøtaktig konsistens tilsetter du 3 dl fløte, 3 ss kremost, rører dette godt inn i blomkålsuppen med en visp eller tresleiv, smak til suppen med salt, pepper og muskattnøtt. Juster evt. suppen med litt vann om du synes den blir for tykk.

Ha så meierismør i en panne og smørstek di små blomkålbukettene i ca 3 minutt som blir garnityr sammen med bacon og litt grønt.

Når alt er ferdig tilberedt, tar du suppe i en dyp skål, har over di smørstekte blomkålbukettene, drysser over litt bacon og topper med litt valgfritt grønt som persille, gressløk etc.

Håper det smaker.

 

#blomkålsuppe#blogger#matfrabunnen#sukkerfri#lavkarbo#glutenfri

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg