Nøttefri, glutenfri lavkarbo loff

Noen ganger er det deilig med et godt  brød til maten. Spesielt når vi skal kose oss med skalldyr, en deilig suppe eller andre typiske retter vi pleier å servere med brødmat. Da smaker dette brødet nydelig med godt smør som tilbehør.  Denne versjonen er uten nøtter, så den passer fint for de som har   nøtteallergier. Oppskrift jeg har tatt utgangspunt i er denne  her

Men jeg ønsket en oppskrift med hele egg og uten mandelmel

NØTTEFRI LAVKARBO LOFF

6 egg

5 dl revet hvitost

200 gr kremost naturell

2  toppet ss fiberhusk ( 40 gr ) –  kjøpes i dagligvarer

10 ss pofiber – kjøpes i noen dagligvarer eller på helsekost

3 ts bakepulver

1 toppet ss kokosmel – dagligvarer ved allergimat står det som oftest

2 ts xanthan gum – helsekost eller på nett

1 ts salt

3 – 5 dråper flytende natreen – eller den søtning du foretrekker

1 ss eplecidereddik

1 dl varmt  vann

Slik gjør du:

Sett stekeovn på 170 – 175 grader,  varmluft

Finne frem alle ingredienser.

Riv osten slik at den er klar og mål opp de tørre ingrediensene.

Ha egg og kremost i en bakebolle og mos dette godt sammen, vend inn  revet hvitost.

Tillsett skålen med de tørre ingrediensene  i eggeblanding sammen med eplecidereddik og varmt vann.  Bland det hele godt sammen og la det stå og sette seg noen minutter.

Del deigen i 2 og form 2 små brød.

Dette gjøres lettest med litt vann på hendene.

For et litt rustikk utseende ruter jeg opp brødet med en kniv og drysser over litt sesammel eller pofiber

Stek brødene på bakepapir nederst i ovnen på 170 – 175 grader i  ca 65 minutt, IKKE åpne døren før det har gått minst 60 minutt

 

Dette brødet gir ca 11 skiver og egner seg godt til å fryse.

Jeg skjærer opp brødet i skiver før jeg fryser ned og legger mellomleggs papir eller bakepapir imellom skivene, da er det enkelt å ta opp skiver etterhvert som du trenger

 

Rundstykkene på bildet er hentet fra denne oppskriften her

 

Da håper jeg at det smaker

 

Velbekomme

Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og daglig inspirasjon

 

 

6 kommentarer
    1. Hei. Kjempefin oppskrift! Prøvde å lage dette i dag, etter ca 30 min i ovnen såg brødet helt perfekt ut, men mot slutten av steiketiden så klappet brødet sammen.. stekte det tiden ut, og åpnet ikke døren før det var ferdig. Har ikke skjært i det enda da det står å kjølner, men håper det smaker godt likevel!

      Går det an å bruke mandelmel istedefor kokosmel? Evt bruke noen flere egg da?

      1. Om du vil bruke mandelmel, test gjerne ut sprø loff med skorpe på bloggen. Vil du teste denne oppskriften igjen, så kan det være at eggene dine er større enn de jeg bruker og grunn til at brødet datt litt sammen. Bruk 1 egg mindre enn oppskriften evt.

    2. Laget dette brødet i dag. Har slitt med å finne et godt lavkarbo brød. Har forsvant tre skiver rett ned. 🥰

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg