Noen ganger er det deilig med et godt brød til maten. Spesielt når vi skal kose oss med skalldyr, en deilig suppe eller andre typiske retter vi pleier å servere med brødmat. Da smaker dette brødet nydelig med godt smør som tilbehør. Denne versjonen er uten nøtter, så den passer fint for de som har nøtteallergier. Oppskrift jeg har tatt utgangspunt i er denne her
Men jeg ønsket en oppskrift med hele egg og uten mandelmel
NØTTEFRI LAVKARBO LOFF
6 egg
5 dl revet hvitost
200 gr kremost naturell
2 toppet ss fiberhusk ( 40 gr ) – kjøpes i dagligvarer
10 ss pofiber – kjøpes i noen dagligvarer eller på helsekost
3 ts bakepulver
1 toppet ss kokosmel – dagligvarer ved allergimat står det som oftest
2 ts xanthan gum – helsekost eller på nett
1 ts salt
3 – 5 dråper flytende natreen – eller den søtning du foretrekker
1 ss eplecidereddik
1 dl varmt vann
Slik gjør du:
Sett stekeovn på 170 – 175 grader, varmluft
Finne frem alle ingredienser.
Riv osten slik at den er klar og mål opp de tørre ingrediensene.
Ha egg og kremost i en bakebolle og mos dette godt sammen, vend inn revet hvitost.
Tillsett skålen med de tørre ingrediensene i eggeblanding sammen med eplecidereddik og varmt vann. Bland det hele godt sammen og la det stå og sette seg noen minutter.
Del deigen i 2 og form 2 små brød.
Dette gjøres lettest med litt vann på hendene.
For et litt rustikk utseende ruter jeg opp brødet med en kniv og drysser over litt sesammel eller pofiber
Stek brødene på bakepapir nederst i ovnen på 170 – 175 grader i ca 65 minutt, IKKE åpne døren før det har gått minst 60 minutt
Dette brødet gir ca 11 skiver og egner seg godt til å fryse.
Jeg skjærer opp brødet i skiver før jeg fryser ned og legger mellomleggs papir eller bakepapir imellom skivene, da er det enkelt å ta opp skiver etterhvert som du trenger
Rundstykkene på bildet er hentet fra denne oppskriften her
Da håper jeg at det smaker
Velbekomme
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og daglig inspirasjon
Hei. Kjempefin oppskrift! Prøvde å lage dette i dag, etter ca 30 min i ovnen såg brødet helt perfekt ut, men mot slutten av steiketiden så klappet brødet sammen.. stekte det tiden ut, og åpnet ikke døren før det var ferdig. Har ikke skjært i det enda da det står å kjølner, men håper det smaker godt likevel!
Går det an å bruke mandelmel istedefor kokosmel? Evt bruke noen flere egg da?
Om du vil bruke mandelmel, test gjerne ut sprø loff med skorpe på bloggen. Vil du teste denne oppskriften igjen, så kan det være at eggene dine er større enn de jeg bruker og grunn til at brødet datt litt sammen. Bruk 1 egg mindre enn oppskriften evt.
Kan man bruke noe annet enn xanthangum?
Det er fare for at brødet klappe sammen, da det er endel av bindemiddel i lavkarbo baksten.
Laget dette brødet i dag. Har slitt med å finne et godt lavkarbo brød. Har forsvant tre skiver rett ned. 🥰
Så herlig 🤩 ja det er farlig godt og superdigg å ha i fryseren