PÅSKE RUNDSTYKKER 8 stk
4 egg (5 egg om eggene er små)
400 gr cottage cheese
4 dl pofiber
2 ss fiberhusk
2 dl mandel mel( mal selv eller bruk regal sitt, ikke fettredusert )
1/2 ts xanthan gum – kjøpes på helsekost
1 toppet ts bakepulver
1/2 – 1 ts salt
1 dl varmt vann
1 ts eplesidereddik
Noen dråper natreen 3 – 5 stk
1 – 2 ss usøtet mandelmelk til pensling og valgfrie frø til topping
Slik gjør du:
Mos sammen egg og cottage cheese med en stavmikser for unngå hvite prikker i bakverket
Rør så inn de andre ingrediensene i eggeblandingen, la deigen stå ca 5 minutt og sette seg, før du deler den i 8 biter og former rundstykker med hendene. Dette gjør du lettest ved å ha litt vann eller olje på hendene.
Hvert rundstykke veier ca 90 – 100 gr før steking
Stekes gyllne på 190 grader midt i ovnen, varmluft, i 25 – 30 minutt
Kan fryses
Ser pent ut med litt frø på toppen, jeg hadde en miks av sesamfrø og chiafrø, 2 ss sesamfrø og 1 ss chia frø som jeg blandet og penslet rundstykkene med litt usøtet mandelmelk, drysset over frø før steking. Stekte rundstykkene gyllne.
Da håper jeg det smaker
Velbekomme
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og inspirasjon
Oppskriften jeg tok utgangspunkt er denne
Hvor mange gram pofiber blir det?😊
70 gr tror jeg , dette er en oppskrift oppgitt i ss og dl, så har ikke veid underveis desverre.
Det er så godt med hjemmelagde rundstykker og disse så skikkelig gode ut! 🙂 Takk for oppskrift.
De er supergode 😊
Hei. Hva er pofiber? Er det noe som kan brukes når du går på lavkarbo? Dersom det er det samme som potetfiber er det ikke mulig å bruke pga stivelse?
Pofiber blir brukt på lavkarbo og brukes i bakst etc… ved lavkarbo kosthold. Alle mine oppskrifter på bloggen er lavkarbo. For utfyllende informasjon om produkt anbefale jeg deg å Google på nett.
Hei. Veldig fine oppskrifter du har, jeg går på lavkarbo og ønsker å prøve mange av dine oppskrifter, men er det et sted du har skrevet hvor mange karbohydrater det er i det du lager? 😊
Jeg har valgt å dele mine oppskrifter uten å gå i dybde på hvor mange karbohydrater etc.. den inneholder. Du kan selv bruke matvare tabellen til å regne ut det.
Kan man bruke johannesbrødkjernemel istedenfor xanthan gum?
Ja det tror jeg skal gå bra. Men du må øke litt på mengden da. Altså mengdejustere.
Hei, er ss normale mål? Lagde en annen oppskrift hvor det sto ss og gram, måtte ha mer enn dobbelt antall ss for å komme opp i riktig menge i vekt…
Bruker måleskjeer…
Ellers vil jeg bare si tusen takk for masse god inspirasjon!!!!
Hvilken oppskrift sikter du til? Vekt er alltid mest nøye, men noen ganger er enkelhet med ss forlokkende. Når det står ss så er det en ss av vanlig størrelse, men så er det jo forskjell på strøken og litt topp. Er det strøken ville det stått. Så det er en vanlig ss i de oppskrifter det står oppgitt. Om det er fiberhusk i oppskrift så varierer den alt etter merke. Selv bruker jeg kun den gule pakken som er dyrest, men gir best resultat.
Denne oppskriften så kjempegod ut!
Men jeg som ikke tåler mandler/nøtter må prøve å finne et alternativ til mandelmel 😊 jeg pleier å bytte ut med solsikkemel/sesammel..men opplever at det blir mye fastere resultat da. Er dette noe du har noen erfaringer med? Jeg kommer i allefall til å fortsette å prøve (og feile) slik jeg gjør i dag og sier tusen takk for alle gode oppskrifter!
Prøv gjerne å bytte ut med kokos mel, ikke fettredusert. Men må nok mengdejustere. Test gjerne ut nøttefritt brød på bloggen her.
Disse rundstykkene er kjempegode! Jeg har melkeallergi og bytter ut cottage cheese med kokosmelk. I dag brukte jeg oppskriften til å lage boller. Tilsatte 2 ts kardemomme, 2 ss sukrin gold og 2 ss sukrin+ Det ble de beste lavkarbobollene jeg har spist!
Takk for supre oppskrifter Hanne!
Så smart tips, tusen takk det skal jeg jammen meg teste selv.
Fulgte oppskriften nøyaktig, rundstykkene hevet seg ikke noe så de ble veldig «tette». Smakte derimot godt.
Lavkarbo blir ikke fluffy som gjærbakst, men de hever seg litt.Den fleste bakst på lavkarbo blir mer kompakt enn tradisjonell gjærbakst da vi ikke har mel eller gluten i.