Spicy lavkarbo tacosuppe

Skikkelig spicy tacosuppe laget på rester av ferdig stekt kjøttdeig. Denne suppen kan du lage så spicy som du ønsker. Smaker nydelig med en dæsj rømme og litt revet ost. Utgangspunktet er  hjemmelaget tomatsuppe som du finner her

 

 

TACOSUPPE   4 porsjoner

2 ss meieri smør

1/2 middels stor gul løk

1/2 hvitløk, den hele typen eller 1 – 2 fedd

1 terning hønsebuljong

1 pakke hermetiske tomater, jeg bruker den i papp fra Rema, da den har lite karbohydrater

2,5 dl vann

2,5 dl kremfløte

2 – 4 ss sukkerfri ketchup

Ca 200 gr ferdig stekt kjøttdeig smakt til med tacokrydder her

1/2 – 1 stk rød spisspaprika

1/2 – 1 ts sambal olek, dette er sterkt, så tilpass etter hvor sterk mat du liker

Salt,pepper, flytende natreen

 

Slik gjør du:

Smelt smør i en gryte, tilsett løk og hvitløk kuttet i biter, surr dette til løken blir blank, ikke brun. Ha i hermetiske tomater, kok opp og mos sammen med en stavmikser slik at det blir en slett suppe, tilsett fløte og vann, smak til med diverse krydder, salt, pepper, sambal olek og noen dråper flytende natreen eller annen søtning. Jeg bruker søtning i tomatbaserte supper og sauser for bedre smak.

Når selve suppen er ferdig, tilsetter du den ferdig stekte kjøttdeigen og paprika i små fine biter.

Varm opp til kokepunkt og server med en dæsj rømme og litt revet ost.

Har du ikke rester etter tacoen så kan du fint bruke 400 grams pakke med kjøttdeig og steke opp og smake til med tacokrydder. Se oppskrift på krydder lenger oppe. Jeg lager opp et stort glass når jeg først lager, så er det greit å ta til den dagen vi skal ha taco.

 

Håper det smaker

 

 Følg meg gjerne på isntagram – Lavkarbomedhanne – for flere bilder og inspirasjon

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg