Rullekake med sjokoladekrem

 Rullekake er en favoritt hos både store og små, og er en av de raskeste kakene du kan bake.  Denne lavkarbo versjonen som er både glutenfri, sukkerfri og uten mel blir faktist   veldig god, ingrediensene får du kjøpt i de aller fleste matbutikker. Derfor krever den ikke at du må på helsekost eller bestille noen på nettet om du ikke bor midt i byen.

RULLEKAKE MED SJOKOLADEKREM

3 egg – romtempererte

3 ss natreen strø, eller 3 ts flytende natreen (eller velg den søtning du ønsker)

50 gr mandelmel ( ikke fettredusert eller mal mandler selv til mel)

1 ss bakekakao

1 ts vaniniljepulver eller noen dråper vanilje essens

1 ts bakepulver

Sjokoladekrem

100 gr sukkerfri sjokolade – jeg brukte cloetta, kjøpes på rema

3 dl fløte

 

8 ruter sjokolade til pynt og som litt krønsj inni kaka, 4 ruter hakkes og has inni kaka, 4 ruter smeltes og risles over kaka.

 

Slik gjør du:

Sjokoladekrem:

Ha fløte i en gryte og varm opp til kokepunkt, del opp sjokolade i biter og ha den over i gryten med den varme fløten og rør rundt til sjokoladen er fint smeltet inn i fløten. Avkjøl og sett inn i kjøleskap natten over eller minst 3 timer. Den må bli helt kald igjen da den skal piskes opp til krem.

 

Rullekake:

Sett ovnen på 200 grader, vanlig over og undervarme

Pisk egg og søtning til luftig eggedosis. Vend inn det tørre med en slikkepott.

Kle en langpanne ( vanlig størrelse) med bakepapir og fordelkakerøren utover. Jeg fordeler kakerøren utover , men tar den ikke helt ut til kanten.

Stek midt i ovnen på 200 grader i 5-6 minutter, i min ovn er det nok med 5 min.

Legg et nytt bakepair på benken, dryss over litt sukrin på dette bakepapiret. Når kaken er ferdig stekt, velver du kaken på bakepapiret med sukrin, legger langpannen over og la den ligge slik til kaka er avkjølt.

Når kaken er avkjølt lager du den kremen du ønsker å fylle kaken med.

Her kan du fylle med pisket krem og bær, sjokoladekrem, vaniljekrem osv.

Her er samme kake med bringebærkrem

Idag har jeg valgt å fylle med en enkel supergod sjokoladekrem.

Rulle sammen kake:

Når kake er avkjølt og sjokoladekrem er blitt kjøleskap kald kan du begynne å forberede deg på å rulle kake sammen.

Start med å piske opp sjokoladekrem med en håndmikser til en luftig krem, ha gjerne noen dråper vaniljeessens i kremen og om du er glad i vaniljesmak som meg, men ikke et must.

Ta så forsiktig av det bakepapiret som lå ned i langpannen når du stekte kaka. Da ligger kaken på det bakepapiret som du drysset sukrin på, dette skal du “hjelpe” til med når du ruller sammen kaken.

Fordel ca halvparten av sjokoladekremen på kakebunn, dryss over hakket sjokolade om du ønsker litt krønsj inni kaka, rull sammen fra den korteste siden og løft kaken over på et fat før du tar på sjokoladekrem og fordeler gjevnt over hele rullekaken. Pynt etter ønske med f.eks. smeltet sjokolade, raspet sjokolade, spiselige blomster osv.

Sett kaken kaldt frem til den skal nytes.

Da håper jeg det smaker

Velbekomme

TIPS: Smører du et tynt lag med rørte bringebær eller litt bringebærsyltetøy på bunnen før du har på sjokoladekrem får du en nydelig syrlig smak sammen med sjokoladesmaken

 

Følg meg gjerne på instagra for flere bilder og inspirasjon

12 kommentarer

Siste innlegg