Rullekake

Rullekake er en favoritt hos både store og små, og er en av de raskeste kakene du kan lage.

Her har du en variant med bringebærkrem.

RULLEKAKE

3 egg

3 ss splenda eller natreen strø

50 gr mandelmel ( ikke fettredusert)

1 ss bakekakao

1 ts vaniniljepulver eller noen dråper vanilje essens

1 ts bakepulver

 

Sett ovnen på 200 grader, vanlig over og undervarme.

Pisk egg og søtning til luftig eggedosis. Vend inn det tørre med en slikkepott. Kle en langpanne ( vanlig størrelse) med bakepapir og fordel røren utover. Stek midt i ovnen på 200 grader i 5-6 minutter

Legg et nytt bakepair på benken, dryss litt sukrin på. Når kaken er ferdig stekt, velver du den på bakepapiret med sukrin, legger langpannen over og la den ligge slik til kaka er avkjølt.

Når kaken er avkjølt lager du kremen du ønsker å fylle den med. Pisk 3 dl fløte med litt flytende natreen, smak deg frem hvor søtt du liker det fløte i seg selv er ganske søtt og bær er også søte, så trengs ikke så mye søtt. Når krem er stivpisket rører du inn ønsket mengde bringbær, eller den type bær du foretrekker, du kan bruke fryste bær som er tint, jeg har brukt bringebær. Fordel bringebærkrem utover kaka, rull sammen ved hjelp av bakepapir som kaka ligger på. Pynt evt med krem og bær litt raspet sjokolade eller risle over litt smeltet sjokolade.

Velbekomme

 

#rullekake#lavkarbo#lavkarbomedhann#17mai#søndagskake#glutenfri#sukkerfri#blogger#matfrabunnen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg