Rullekake

Rullekake er en favoritt hos både store og små, og er en av de raskeste kakene du kan lage. Til denne rullekaken får du kjøpt alle ingredienser på den lokale matbutikken, bare det forenkler jo alltid muligheten til å bake. I tillegg går den raskt å lage og smaker kjempegodt.

Her har du en variant med bringebærkrem, men alle typer bær kan brukes. Jeg har en forkjærlighet til sjokolade og bringebær isammen. Den litt syrlige smaken fra bær med det søte fra sjokoladen smaker bare så godt. En enkel lavkarbo kake som er veldig grei å starte med for nybegynner innen lavkarbo bakst.

RULLEKAKE

3 egg

3 ss splenda eller natreen strø, eller den søtning du foretrekker

50 gr mandelmel ( ikke fettredusert )

1 ss bakekakao

1 ts vaniniljepulver eller noen dråper vanilje essens

1 ts bakepulver

 

Sett ovnen på 200 grader, vanlig over og undervarme

 

Pisk egg og søtning til luftig eggedosis. Vend inn det tørre med en slikkepott. Kle en langpanne ( vanlig størrelse) med bakepapir og fordel røren utover. Stek midt i ovnen på 200 grader i 5-6 minutter

Legg et nytt bakepair på benken, dryss litt sukrin på. Når kaken er ferdig stekt, velver du den på bakepapiret med sukrin, legger langpannen over og la den ligge slik til kaka er avkjølt.

Når kaken er avkjølt lager du kremen du ønsker å fylle den med. Pisk 3 dl fløte med litt flytende natreen, smak deg frem hvor søtt du liker det, fløte i seg selv er ganske søtt og bær er også søte, så trenger ikke så mye søtning for å få det søtt nok. Når krem er stivpisket rører du inn ønsket mengde bringbær, eller den type bær du foretrekker, du kan fint bruke fryste bær som er tint, bare husk at de må renne godt av seg, jeg har brukt bringebær. Fordel bringebærkrem utover kaka, rull sammen ved hjelp av bakepapir som kaka ligger på. Pynt evt med krem og bær litt raspet sjokolade eller risle over litt smeltet sjokolade.

 

Velbekomme, håper det smaker

 

#rullekake#lavkarbo#lavkarbomedhann#17mai#søndagskake#glutenfri#sukkerfri#blogger#matfrabunnen

4 kommentarer
    1. Takk for fristende og flott blogg!
      Jeg har lyst til å prøve rullekaken, men har ikke natreen strø (kun suketter) eller splenda. Kan jeg bruke sukrin?

    2. For første gang i mitt liv fikk jeg til en rullekake… Det ble godt også👌

      Kunne jeg laget kaka uten sjokolade med f.eks vaniljedråper eller kakao i kremen?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg