Pizza er alltid godt og kan varieres i det uendelige. Pizza Stromboli er en innbakt variant som du egentlig kan fylle med hva du måtte ønske. Jeg valgte å gjøre det enkelt i dag og kun fylle den med ost, skinke og litt oregano, men her kan du bruke fantasien og fylle med akkurat dine favoritter.
PIZZA STROMBOLI
140 gram revet hvitost, jeg bruker Rema sitt merke
1 egg
50 gram smeltet meieri smør
50 gram sesammel
45 gram mandel mel ( ikke fettredusert )
1/2 ts xanthan gum ( kjøpes på helsekost )
1 ts bakepulver
et par dråper natreen
salt etter smak, jeg bruker ca 1/2 ts
Start med å sette på stekeovn på 180 grader, vanlig over og undervarme. Finn frem ingredienser og riv osten og vei opp alle ingredienser.
Denne deigen rører du enkelt sammen for hånd.
Ha egg og smør i en egnet bolle og bland dette godt, rør så inn de tørre ingrediensene.
Ha den revet osten i en skål som tåler mikro og smelt osten slik at den har milkshake konsistens, dette tar fra 1 – 3 minutt, ta ut og rør litt underveis for å sjekke. Du kan også gjøre dette i en gryte over svak varme, da tar det litt lengre tid og du bør begynne med det før du blander resten av deigen. Når osten er smeltet og klar, blander du den inn i deigen, kna gjerne godt med hånden, slik at det blander seg godt.
Nå har du en god og smidig deig.
Legg deigen mellom 2 bakepapir og kjevle et rektangel. Fjern det øverste bakepapiret og snitt inn mot midten, men la det være noen cm igjen som ikke blir snittet, der skal fyllet ligge.
Ha på ønsket fyll. Jeg brukte idag ost skinke og oregano, men her kan du fylle med akkurat det du måtte ønske.
Fyll:
100 gram skinke i små biter
60 gram ost
oregano
Når du har hatt på ønsket fyll, bretter du sammen deigen slik at Pizza Stromboli blir tett og fyllet ikke tyter ut under steking. Pensle over med egg og dryss på litt frø om du liker.
Sett hele herligheten midt i ovnen på 180 grader i ca 20 minutt eller til den er gyllen. Nyt den som den er eller server den med en salat.
Denne deigen passer fin til pizzahorn også.
Håper det smaker
KLEM HANNE
Har laget flere av oppskriftene du legger ut, de er bare fantastisk gode! Denne skal jeg prøve.
Ååååå så hyggelig, det varmer et mathjerte.
Hvor mye karbohydrater er det i hele sånn ca? Blir spennende å prøve:-)
Det kan du bruker matvare tabellen til å regne ut
Er veldig ny i lavkarbo verden så har Ingen anelse om hvor jeg skal søke opp dette..
Du søker opp matvare tabellen på nett.
Kan man bruke noe istedenfor xanthamgum?
Du kan prøve med bittelitt fiberhusk, men jeg liker best xanthan gum selv.
Tusen takk for nydelige oppskrifter
Ååååå herligt
liker den knallgodt selv også
Hvilket sesammel bruker du? Fettredusert ?
Ja fettredusert, har ikke sett annet i butikk her i Norge. I norske kjedebutikker eller helsekost. Kan være disse internationale har et som ikke er fettredusert.
Åhh den så himmelsk ut, skal prøves
Takk for deling av oppskrift 
Hei Tove, ja denne er kjempegod, håper den faller i smak hos deg også.
Hei;)
Så står den i ovnen, men ble ikke helt så fin som din;) må prøves flere ganger.deigen ble vel fettete!) Takk for fin blogg;)
Tone lise
Den blir nok god. Deigen blir noen ganger litt “fettet” lurer på om det er osten som varierer litt
men det forsvinner når den blir stekt. Håper du liker den like godt som oss.
BESTE BESTE jeg har smakt av lavkarbo bakst!! Dette kommer til å bli lagd 1 gang i uka minst for evig
Lagde heller innbakt ‘bolle’ av disse for å få plass til masse ost og skinke. Tenker lage piroger med denne deigen, pizzabunn og med søtning noe kanel bolle/giflar. Tusen takk for lifechanger! Så herlig når man finner keto oppskrifter som virkelig smaker like godt som the ‘real’ thing.
Ååå jippi, tusen takk for hyggelig melding
Ser kjempegodt ut, denne skal jeg prøve
Den er farlig god
Denne ser spennende ut; må prøve. Beregner man en pr person, eller…?
Nei 1 stk pr person er mye
som middag blir 2 – 3 voksne med salat som tilbehør skikke mett.