Pizza Stromboli

 

Pizza er alltid godt og kan varieres i det uendelige. Pizza Stromboli  er en innbakt variant som du egentlig kan fylle med hva du måtte ønske. Jeg valgte å gjøre det enkelt i dag og kun fylle den med ost, skinke og litt oregano, men her kan du bruke fantasien og fylle med akkurat dine favoritter.

 

 

PIZZA STROMBOLI

140 gram revet hvitost, jeg bruker Rema sitt merke

1 egg

50 gram smeltet meieri smør

50 gram sesammel

45 gram mandel mel ( ikke fettredusert )

1/2 ts xanthan gum ( kjøpes på helsekost )

1 ts bakepulver

et par dråper natreen

salt etter smak, jeg bruker ca 1/2 ts

 

 

Start  med å sette på stekeovn på 180 grader, vanlig over og undervarme. Finn frem ingredienser og riv osten og vei opp alle ingredienser.

Denne deigen rører du enkelt sammen for hånd.

Ha egg og smør i en egnet bolle og bland dette godt, rør så inn de tørre ingrediensene.

Ha den revet osten i en skål som tåler mikro og smelt osten slik at den har milkshake konsistens, dette tar fra 1 – 3 minutt,  ta ut og rør litt underveis for å sjekke. Du kan også gjøre dette i en gryte over svak varme, da tar det litt lengre tid og du bør begynne med det før du blander resten av deigen. Når osten er smeltet og klar, blander du den inn i  deigen, kna gjerne godt med hånden, slik at det blander seg godt.

Nå har du en god og smidig deig.

 

 

Legg deigen mellom 2 bakepapir og kjevle et rektangel. Fjern det øverste bakepapiret og snitt inn mot midten, men la det være noen cm igjen som ikke blir snittet, der skal fyllet ligge.

Ha på ønsket fyll. Jeg brukte idag ost skinke og oregano, men her kan du fylle med akkurat det du måtte ønske.

 

Fyll:

100 gram skinke i små biter

60 gram ost

oregano

 

 

Når du har hatt på ønsket fyll, bretter du sammen deigen slik at Pizza Stromboli blir tett og fyllet ikke tyter ut under steking. Pensle over med egg og dryss på litt frø om du liker.

Sett hele herligheten midt i ovnen på 180 grader i ca 20 minutt eller til den er gyllen. Nyt den som den er eller server den med en salat.

Denne deigen passer fin til pizzahorn også.

 

 

Håper det smaker

 

KLEM HANNE

22 kommentarer

Siste innlegg