Peppersaus passer utmerket til biff og ellers alle stekte og grillede retter av okse og svinekjøtt.
Denne sausen er fyldig, kremete og med god smak av pepper.
PEPPERSAUS
1 – 2 ss peppermiks
3 dl kremfløte
2 ts soyasaus – den glutenfrie har 2 gr karbohydrater
1/4 ts sambal olek – eller etter smak, dette er sterkt så prøv deg frem
Salt
1/4 ts fibersirup gold
20 gr kjøleskap kaldt meierismør i terninger
Ha pepper, fløte, soyasaus og litt sambal olek i en gryte. Kok dette opp mens du hele tiden rører gjevnt. Når sausen koker, skrur du av plata og la sausen stå og putre i ca 5 min, rør litt av og til, etter ca 5 min er den blitt tykk og kremet. Rør da inn en og en terning av det kjøleskap kalde smøret. Smak til med salt, fibersirup gold og evt litt mer sambal olek.
Nå har du en nydelig kremet peppersaus som kan nytes til akkurat det du måtte ønske av kjøtt
Oppskriften ble først brukt slik som her men ble senere videreutviklet for ennå bedre smak og konsistens.
Følg meg gjerne på Instagram for mer bilder og inspirasjon
Omg!!! Dette var digg! Beste sausen noensinne… var rett før jeg måtte slikke tallerken🤪
Jaaaaaa…!!! Farlig god, løfter maten flere hakk!