Peppersausen som får deg til å ville slikke tallerken

Peppersaus passer utmerket til biff og ellers alle stekte og grillede retter av okse og svinekjøtt.

Denne sausen er fyldig, kremete og med god smak av pepper.

 

 

PEPPERSAUS

1 – 2 ss peppermiks

3 dl kremfløte

2 ts soyasaus – den glutenfrie har 2 gr karbohydrater

 1/4 ts sambal olek – eller etter smak, dette er sterkt så prøv deg frem

Salt

1/4 ts fibersirup gold

20 gr kjøleskap kaldt meierismør i terninger

 

 

Ha pepper, fløte, soyasaus og litt sambal olek i en gryte. Kok dette opp mens du hele tiden rører gjevnt. Når sausen koker, skrur du av plata og la sausen stå og putre i ca 5 min, rør litt av og til, etter ca 5 min er  den blitt tykk og kremet. Rør da inn en og en terning av det kjøleskap kalde smøret.  Smak til med salt, fibersirup gold og evt litt mer sambal olek.

 

Nå har du en nydelig kremet  peppersaus som kan nytes til akkurat det du måtte ønske av kjøtt

Oppskriften ble først brukt slik som her men ble senere videreutviklet for ennå bedre smak og konsistens.

 

Følg meg gjerne på Instagram for mer bilder og inspirasjon

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg