Peppersaus

 

  Peppersaus passer utmerket til biff og ellers alle stekte og grillede retter av okse og svinekjøtt. Denne sausen er fyldig og med god smak av pepper. Har få ingredienser og kan lages om til soppsaus, fløtesaus osv… med litt egen vri og fantasi.

PEPPERSAUS

1 – 2 ss peppermiks

3 dl kremfløte

2 ts soyasaus – den glutenfrie har 2 gr karbohydrater

 1/4 ts sambal olek – eller etter smak, dette er sterkt så prøv deg frem

Salt

1/4 ts fibersirup gold

 

Ha pepper, fløte, soyasaus og litt sambal olek i en gryte. Kok dette opp mens du hele tiden rører gjevnt. Når sausen koker, skrur du av plata og la sausen stå og putre i ca 5 min, rør litt av og til, etter ca 5 min er  den blitt tykk og kremet. Smak til med salt, fibersirup gold og evt litt mer sambal olek.

Nå har du en nydelig kremet hot,hot peppersaus som kan nytes til akkurat det du måtte ønske av kjøtt. Blir den for tykk, spe med bittelitt mer fløte eller vann.

 

På bildet her ser du min middag som er lavkarbo med bacon burger, ovnsbakte grønnsaker ( sellerirot, rosenkål, sjampingjong, paprika )

Tallerken nr 2 er IKKE LAVKARBO da mannen i huset ville ha råstekte poteter. Det går fint å lave lavkarbo selv om ikke hele familien gjør det. Litt forskjellig tilbehør så får alle det de vil ha.

 

Følg meg gjerne på Instagram – Lavkarbomedhanne – for mer bilder og inspirasjon

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg