Chiapudding er perfekt både for en liten litt luksuriøs frokost eller til en morgen på farten. Passer også perfekt som ta med til lunsj eller som en deilig dessert etter en litt lettere middag. Puddingen lager du dagen i forveien, og du kan toppe den med det du liker aller best av nøtter, bær etc..
OBS! Skal stå i kjøleskapet over natten. Minst 6 timer for å få den rette konsistens.
Chiafrø er svært næringsrike og bra for fordøyelsen. To skjeer chiafrø inneholder like mye kalsium som et glass melk, mer omega-3 enn laks og masse antioksidanter. Chiafrø er også svært fiberrike.
MELKEFRI CHIAPUDDING MED SJOKOLADESMAK – 2 PORSJONER
1 pk fullfet kokosmelk – den rosa på rema i papp
1 ss naturlig søtt / stevia – kjøpes på Mega
1 ss sukrin melis
5 -10 dråper vanilje essens
1 klype salt
2 ss bake kakao – Dr.Oetker, den har mist karbohydrater
1 ts espresso kaffepulver
4 ss chiafrø – sjekk karbohydrat innhold da dette varierer veldig
Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i en liten foodprosessor og mos godt sammen i noen sekunder til alt er godt blandet, fordel i 2 små glass og sett kaldt til dagen etter. Pynt med bær, nøtter eller spis som den er.
Pannekaker er rester etter gårsdagen og fylt med kremost, ruccola, spekeskinke, squash og litt rødløk. Oppskrift på pannekaker finner du her
Da håper jeg det smaker, velbekomme
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og daglig inspirasjon
Hei, jeg digger oppskriftene dine, god informasjon og greie forklaringer. Ikke minst nydelig presentert.
Jeg bare lurte på det med mengden chiafrø, mener det står på pakken at man skal ha max 15g pr dag. Noen som vet hvorfor, eller om det ikke er viktig?
Det finnes ikke noen anbefalinger for hvor mye chiafrø du bør spise, men noen av produsentene skriver at maksinntaket for chiafrø er 15 g per dag, noe som er relativt lite (ca to spiseskjeer). Jeg spiser i perioder 3 ss pr dag, det går fint for meg.
Hyggelig at du finner inspirasjon i oppskriftene.
Kan stevia erstattes med finesse, kokosblomstsukker, sukrin, Fos eller sukrin gold?
Du kan bruke den søtning du foretrekker, husk mengde justere om du bytter om.
Hadde ikke stevia. Tok 1 ts finesse og 1ts sukrin sirup gold. Det var helt fantastisk godt! Herlighet, har ikke funnet noe oppskrift med sjokolade på lavkarbo som har smakt noe særlig godt. Blir lett bitter smak. Men denne altså, kommer sikkert barna til og elske også😋 skal prøve med stevia også siden den ikke inneholder noe karbohydrater.
Så hyggelig at du likte den🌸