Lavkarbo kjøttkaker i brun saus med kålstuning

Du vet at noen har tenkt litt ekstra på deg når du blir servert hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med rørte tyttebær.

Kjøttkakemiddag er enkelt å lage og smaker kjempegodt. Norsk tradisjonsmat på sitt beste Her servert med kålstuing.

Kjøttkaker

400 kjøttdeig

1 egg

30 gr finhakket gul løk

0,5 – 1 dl fløte

salt,pepper,revet muskattnøtt

Meieri smør til steking

 

Bland alle ingrediensene godt sammen og stek kjøttkakene i meierismør. Denne oppskriften gir ca 8 stk normalt store kjøttkaker.

Brun saus

2 ts pepper mix

2 ts soyasaus

3 dl kremfløte

 ca 1,5 dl vann som er kokt ut i panna du stekte kjøttkakene i

1/4 dl fibersirup gold

salt

50 gr kjøleskap kaldt meierismør i terninger

 

Ha pepper, fløte og soyasaus  i en gryte. Kok dette opp mens du hele tiden rører gjevnt. Når sausen koker, skrur du av plata og la sausen stå og putre i ca 5 min, rør litt av og til, etter ca 5 min er den blitt tykk og kremet. Rør da inn en og en terning av det kjøleskap kalde smøret, spe ut sausen med kraften du har kokt ut pannen med. Ta litt og litt til du synes sausen har en passe konsistens.  Smak til med salt, evt litt mer pepper og fibersirup gold. Varm opp til kokepunktet igjen og ha oppi kjøttkakene, la de ligge og trekke i sausen mens du lager tilbehør.

 

Kålstuning:

1 hodekål ( normalstørrelse )

1,5 dl kremfløte

100 gr kremost naturell

salt, pepper,  malt muskatt nøtt, noen dråper flytende natreen eller en klype natreen strø

 

Snitt opp kålen og kok den mør i litt vann. Når kålen er kokt mør, finner du en annen gryte og har oppi fløte og kremost. Kok opp på middels varme mens du rører slik at det blir en gjevn hvit saus. Slå vannet av den ferdigkokte kålen og vend kål og saus sammen, smak til med krydder og evt en klype med litt søtning ca 3 dråper flytende natreen. La alt sammen småkoke/trekke sammen ca 5 minutter.

 

Nå har du nydelig søndagsmiddag.

 

Er det noen i familien som ikke lever lavkarbo servere du kokte poteter til. Jeg hadde i dag litt kokt gulrot sammen med kjøttkaker og kålstuning og toppet det hele med et dryss av frosne tyttebær.

 

Håper det smaker.

 

Følg meg gjerne på instagram – lavkarbomedhanne –  for mer bilder og inspirasjon

 

 

 

7 kommentarer
    1. Lagde dette her i forrige uke, må lage d igjen, var veldig godt🤗 tusen takk for at du deler oppskrift.

      1. Jeg bare koker den inn til den blir tykk. Pleier ikke å tilsette noe annet enn fløte etc…. men vet noen bruker xanthangum, men selv har jeg ikke brukt det så ofte i sauser.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg