Reklame | Vigmostad&Bjørke.no
Torsdag og klar for ukas fiskemiddag, laks er en av de beste fiskene jeg vet.
Så hva kan da smake bedre enn laksebiff med kremet majones servert med litt grønt til.
Her kan du gå for den helt enkle salaten da det er mye smak i laksebiffen.
Jeg brukte litt ruccola, små tomater og rødløk. Hadde en agurk salat ved siden av. Det er liksom fast følge til fisk. Den får du også oppskrift på av meg selv om den ikke står i boken da den er min egen.
Laksebiff med majones og grønt
3/4 dl fleskesvor/baconsvor
340 gr hakket laks i småbiter
1 bunt vårløk, bare det grønne, i skiver
1 ss kapers
1 ss pepperrot
2 ss dijon sennep
salt
pepper
1 ss olje eller smør til steking
170 gr blandet salat
1 ss mct olje
2 ss kremet majones
hakket fris gressløk til pynt
Slik gjør du:
Start med å kjøre fleskesvor/baconsvor i en kjøkkenmaskin til den ser ut som strøkavring.
Bland så laks som du har hakket i småbiter med en god kniv sammen med vårløk,kapers, pepperrot,sennep og fleskesvor i en stor bolle. Dryss over salt og pepper, bland godt og form 2 store biffer ca 2,5 cm tykke, jeg laget 4 litt mindre for å korte ned steketid. Legg laksebiffene på en tallerken og sett i kjøleskap i ca 10 min. I mellomtiden lager du klar salat, majones og agurksalat om du ønsker å ha den til.
Hjemmelaget majones finner du her
Agurksalaten min:
4 ss vann
2 ss eddik
1 ts salt
2 ts natreen strø
pepper
1/2 skivet agurk, tynne skiver
Bland alt utenom agurg, ha så i agurk og la dette stå og sette seg mens du lager middagen klar
Tips: Strekker ikke tiden til kan du bruke en helfet majones og røre litt dijon sennep og pepper inn i majones og server denne til fisken. Ta da 2 ss majones, 1/2 ts sennep og litt pepper, visp godt sammen med en gaffel
Når salat og majones er ferdig, tar du laksebiffen ut av kjøleskap og steker den 4-5 minutt på hver side
Fordel salat på 2 tallerker, drypp over litt mct olje og vend sammen, dryss over litt salt og pepper. Legg på laksebiff og topp det hele med litt majones.
Handleliste: Laks, vårløk, kapers, pepperrot, dijonsennep, salat, fleskesvor/baconsvor, gressløk
Tips: Sjekk alltid skuffer og skap før du handler, slik at du ikke handler inn mer enn du trenger. Flere ting har vi ofte i hus.
Oppskriften er hentet fra boken Suksess med ketokuren og er gjengitt etter avtale med Vigmostad&Bjørke,
Ønsker du og kjøpe boken kan den kjøpes her