Fløtekake

FLØTEKAKE

4 egg – romtemperert

5 gr natreen pulver

30 gr sukrin melis

60 gr mandelmel (type regal) ikke fettredusert

40 gr sesammel

20 gr pofiber

1 klype salt

1 toppet ts bakepulver

4 ss kokende vann

1/2 ts eplecidereddik

Egg og søtning piskes til luftig eggedosis, vend forsiktig inn det tørre i eggedosis, rør så inn varmt vann og eplecidereddik.

Ha kakerøre i en bakepapirkledd rund kakeform 20-22 cm

Stek nederst i ovnen på 180 grader, vanlig over og undervarme i  ca 25 minutt, avkjøl kaken i formen.

Når kaken er avkjølt fyller du den med det du måtte ønske, her har du et forslag.

 

FYLL OG PYNT

3 dl kremfløte

5 dråper flytende natreen

rørte bringebær

blåbær, jordbær, bringebær

Mandelsmelk til dynking

 

Pisk kremfløten stiv sammen med natreen.

Del kake i 3 eller 4 deler.

Legg ene  kakedelen på et fat dynk kaken med litt mandelmelk, ha på rørte bringebær fordel utover, ha på krem, fordel utover, gjennta dette på alle lag helt til siste kakedel legges på. Fordel så resten av kremen rundt på hele kaka slik du ønsker og pynt med blåbær, jordbær eller bringebær.

Velbekomme

#helg#17mai#kakekos#fløtekake#lavkarbo#lavkarbomedhanne#glutenfri#sukkerfri

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg