Fine lavkarbo rundstykker

Fine rundstykker som er glutenfri og sukkerfri siden de er lavkarbo  og metter godt på grunn av høyt protein innhold.

Siden det nå nærmer seg langhelg  måtte jeg bake opp noen fine lyse lavkarbo rundstykkene.  Det er fantastisk deilig å kunne spise hjemmelagede rundstykker til sene frokoster eller lunsjer sammen med familie og venner. Eller bare lage seg et rundstykke med godt pålegg og ta med ut på tur.

Disse har en liten vri fra mine lyse påske rundstykker som du finner oppskrift på her

Rundstykker 12 stk

5 egg

200 gram cottage cheese

5 dl revet ost – vanlig gulost , jeg brukte Prima fra rema

4 dl pofiber ( 80 gr )

2 dl mandelmel – ikke fettredusert ( 80 gr )

2 store  ss fiberhusk ( 40 gr)

1 toppet ts bakepulver

2 ts xanthan gum – kjøpes på helsekost

3 dråper flytende natreen  – kjøpes på rema

1/2 ts salt

1 ss eplecider eddik

2,5 dl varmt vann

Slik gjør du:

Mos sammen egg og cottage cheese med en stavmikser for unngå hvite prikker i bakverket

Rør så inn de andre ingrediensene i eggeblandingen, la deigen stå ca 5 minutt og sette seg.

Del deig i 12 biter og form rundstykker med hendene.

Dette gjør du lettest ved å ha litt vann eller olje på hendene.

Hvert rundstykke veier ca 90 gram før steking og 73 gram etter steking

Stekes  gyllne på 175 grader nederst i ovnen, varmluft,  i  35 – 40 minutt

Rundtykkene kan fryses

Praktisk info om alle disse rare produktene vi bruker i lavkarbo bakst:

Xanthan gum og fiberhusk er bindemiddel og er et bra hjelpemiddel for å lykkes med glutenfri bakst som lavkarbo er, så har du planer om å bake litt så er dette 2 ting som er lurt å ha i hus. Xanthan gum er også supert å bruke i supper,sauser, dressing,syltetøy osv..

Mandelmel finnes i ikke fettredusert og fettredusert. Fettredusert smaker mer mandler og trenger mer væske og gir en litt annen konsistens enn ikke fettredusert, derfor blir det opplyst hvilken type som brukes når oppskrifter legges ut.. Går fint å male mandler selv til mel, med eller uten skall.

Så har vi pofiber, pofiber er potetfiber. Pofiber utvinnes fra potet under produksjon av potetstivelse. Potetene «vaskes» og rives opp for å skille stivelsen fra celleveggene (fiber). Stivelsen vaskes bort og det som da er igjen tørkes. Dette er det som blir pofiber.

Da håper jeg det smaker

Følg meg gjerne på Instagram  for flere bilder og inspirasjon

10 kommentarer

    1. Hei, jeg oppdaget bloggen din for noen dager siden og det er jo en fryd for kropp og sjel med alle disse oppskriftene som ser helt nydelige ut. 😃 Jeg har vært på helsekosten for å kjøpe xanthan gum men det hadde de ikke lenger, ei heller johannesbrødkjernemel. Hun var ganske fortvilet for veldig mange kunder ønske disse produktene. Hun foreslo agar agar som en erstatning. Jeg er helt ny på disse produktene så lurer på om du har noen erfaring med å bruke agar agar? Vil veldig gjerne bake rundstykker og brød. 😊

      Jeg skal se om jeg får bestilt på nett, men var sugen på å bake i dag. 😆

      Takk for flott blogg🥰

    2. Hei. Har vare soyamel og kokosmel….hm. jan det brukes istedet for mandelmel? Blir det fskj på mengde da.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg