Dette er en enkel brødoppskrift på et lyst lavkarbo brød som kan brukes til alt fra baguetter, hamburger brød, pølsebrød osv..
Krever ikke så mange ingredienser
GRUNNOPPSKRIFT LAVKARBO BRØD
7 egg
2 ss kremfløte
4 ss majones
4 ss pofiber
2 ss fiberhusk
2 ss mandel mel – ikke fettredusert , kan også male mandler selv eller bruke sesam/kokos mel
1 ts xanthan gum – kjøpes på helsekost
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
Stekes på 200 grader vanlig over og under varme, midt i ovnen 25 -30 minutt
Slik gjør du:
Ha alle ingrediensen i en bakebolle og bland godt sammen. Fordel i egnet form og stek. Steker du 1 stort brød, må du nok steke lenger
Oppgitt steketid er på type rundstykke størrelse og lite brød.
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og inspirasjon
Oppskriften er en liten justering fra denne
Bruker du en eller flere former til denne oppskriften?
Jeg fyller bare opp ønsket form. Noen ganger bruker jeg silikon muffins former andre ganger brødformer. Så her er det valgfritt. Lar det være litt klaring på toppen av formen slik at brød kan heve seg litt. Håper du skjønte. Hele oppskrift gir 1 brød, om 1 vanlig størrelse brød form brukes
Jeg sliter sånn med at brødene faller sammen når jeg tar dem ut av steikeovnen – noen tips om hva jeg gjør feil?
Hilsen Britt
Prøv å steke 5 min lenger.
Skal brødet oppbevares i kjøleskap?
Jeg oppbevarer alltid brød i kjøleskapet.