Grunnopppskrift brød


GRUNNOPPSKRIFT

8 egg – normal størrelse
2 ss krem fløte
4 ss majones

2 ss fiberhusk
4 ss pofiber
2 ss mandelmel male selv eller bruk regal malte mandler eller tillsvarende

1/2 ts salt
2 ts bakepulver

Jeg får ca 11 rundstyker av denne oppskriften m, ( med disse rosa formene fra Ikea)  Antall vil variere hvilken størrelse formene har

200 grader midt i ovnen på vanlig over og undervarme, ikke varmluft ca 20 min på småbrød, 1 stort brød ca 45 min.

Mos sammen  egg, fløte og majones med en stavmiker eller visp god sammen for hånd.
Rør inn det tørre og la stå og svelle noen minutter til deigen tykner. Denne deigen krever former for best resultat da den er ganske flytende

Tips: er eggene store, reduser til 7 stykk, ellers kan deigen bli litt løs og sluttresultat svampete

Ha deig i ønsket form, dryss over litt sesamfrø eller valmuefrø og stek gyllen.

Steketid på rundstykker, pølsebrød etc er ca 20 minutt, lager du 1 brød eller foccacia av deigen, beregner du ca 35-45 minutter steketid.

Kan fryses.

Denne oppskriften er det  Mona Hansen som har æren for.

 

20 kommentarer

Siste innlegg