En super enkel grunnoppskrift for brød som egner seg til flere bruksområder.
Passer best å bli stekt i form da deigen er ganske løs.
GRUNNOPPSKRIFT
7 egg
2 ss krem fløte
4 ss majones
1 ts xanthan gum
2 ss fiberhusk
4 ss pofiber
2 ss mandelmel male selv eller bruk regal malte mandler eller tillsvarende
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
Jeg får ca 11 rundstyker av denne oppskriften ( med disse rosa formene fra Ikea) Antall vil variere hvilken størrelse formene har
Stekes på 200 grader midt i ovnen på vanlig over og undervarme, ikke varmluft ca 20 min på småbrød, 1 stort brød ca 45 min.
Slik gjør du:
Mos sammen egg, fløte og majones med en stavmiker eller visp god sammen for hånd.
Rør inn det tørre og la stå og svelle noen minutter til deigen tykner.
Denne deigen krever former for best resultat da den er ganske flytende
Ha deig i ønsket form, dryss over litt sesamfrø eller valmuefrø og stek gyllen.
Steketid på rundstykker, pølsebrød etc er ca 20 minutt, lager du 1 brød eller foccacia av deigen, beregner du ca 35-45 minutter steketid.
Egner seg fint å fryse
Følg meg gjerne på instagram for flere oppskrifter og inspirasjon
Beste bloggen ever 😍😍
Maya Johansen:
Ååååå snille du.
Bruker du varmluft når du steker ting Hanne, eller over og undervarme?
Anonym:
Å tusen takk for påminnelse, jeg bruker kun over og undervarme ikke varmluft. Skal notere det i oppskrift med det samme.
Går det an å bytte ut majonesen med noe annet? (liker ikke) 😳
Camilla:
Hei Camilla, du kan nok bruke olje også, men det finnes ikke smak av majones i disse, er kun for fettinnhold det er brukt majones. Men er det noe du ikke har i hus, så kan du erstatte majones med 1 ss olje.
Hvor mange karbo er det i disse brødene?
Monica: Hei Monica, jeg anbefaler deg å bruke matvaretabellen og regne det ut selv.
Hei! Må dette brødet oppbevares i kjøleskap?
Stine: Hei Stine, jeg oppbevarer det i kjøleskap, om det er nødvendig vet jeg ikke. Jeg fryser som regel ned og tiner på benken over natten di jeg vil ha til frokost eller lunsj.
Jeg satser på kjøleskap! Takk for svar 🙂
Stine: Holder seg fint 3-5 dager i kjøleskapet
Hei!
Du bruker denne oppskriften til baguetter også? Hva slags form bruker du da? Og tok du halve denne oppskriften for å få 4 baguetter?
Ja halve oppskrift til 4 baguetter, det tillsvarer 2 stk av di du kjøper ferdig på størrelse. Det står nederst i innlegget at jeg brukte Lékué sine former. Har bare 1 slik form, det er derfor jeg halvere oppskrift.
Hei! Jeg lurer på om man kan bruke bare eggehviter i brødet? Jeg liker ikke smaken av egg😕Hvor mye eggehvite må jeg i tilfelle bruke?
Disse smaker ikke egg. Jeg har ikke testet med kun eggehviter, men i min teori så tror jeg det vil bli bra, men kan ikke svare deg 100 % sikkert siden jeg ikke har testet det selv.
Baker du pizzabunner i former?
Nei, men har pizza brett jeg bruker innimellom.
Hei Hanne. Kan en bruke mer av fiberhusk istedenfor pofiber? Har ikke det 😣
Nei pofiber og fiberhusk er to forskjellige ting og kan ikke erstatte hverandre