En konfektbombe av søtt og salt

Snickerskuler er en konfektbombe av en annen verden. Nydelige seige kuler med krønsj som er lette å lage. En blanding av søtt og salt gir en herlig smaksopplevelse.

SNICKERS KULER ca 35 stk

120 gr fiber sirup

4 ss sukrin gold

1/2 ts salt

1/2 strøken ts indisk tragant – bindemiddel kjøpes på apotek

100 gr malte normalt saltet peanøtter – sjekk karbohydrat innhold

150 gr smeltet sukkerfri sjokolade til å dyppe kulene i – se tips

Litt hakka peanøtter til pynt

 Slik gjør du:

Ha fibersirup og sukrin gold i en kjele og varm opp til det begynner å bobler.  Ta kjelen bort fra plata. Tilsett salt, indisk tragant og malte peanøtter, bland dette godt og la denne massen avkjøles, stå kaldt ca 20 – 30 minutt, eller til du kan trille kuler. Jeg fukter hendene med bittelitt vann når jeg former kulene, synes at det hjelper, men er ikke et must. Du får ca 35 kuler alt etter størrelsen du lager. Et tips er å sette hele brettet med kuler i fryseboksen før du dypper i smeltet sjokolade.

Dypp kulene i smeltet sjokolade og dryss over litt hakket peanøtt før sjokoladen stiver.

Sett  snickers kulene kaldt til sjokolade er helt stivnet og oppbevar i tett boks i kjøleskap til herlighetene skal nytes.

Slik ser en boks med Indisk tragant ut

Dette er samme oppskrift som delt tidligere men nå tilsetter  jeg litt tragant og bruker den nye sirupen fra surkin, den gamle oppskriften finner du her

Der ligger også link til orginal oppskrift og opphavet til denne godbiten

 

TIPS:  Hvordan smelte sjokolade i en zip pose, brekk opp ønsket sjokolade i biter og ha i en zip pose, lukk den godt igjen. Legg posen i en skål, pass på at sjøten vender opp. Kok opp vann og hell over sjokoladen. Tada….. ferdig, etter noen minutter er sjokoladen smeltet og klar til å dyppe konfekten i.

 

Velbekomme

 

Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og inspirasjon

6 kommentarer
    1. Hei
      Denne frister veldig, da jeg elsker snickers ☺️ men er det mulig å erstatte indisk tragant med noe annet, som f. eks. xhantan gum.?

      1. Om du ikke har indisk tragant, så dropp det, ikke erstatt det med noe annet bindemiddel. Bare lå masse stå til du klarer forme kuler av den. Nå fikk jeg også lyst til å lage.

    2. Disse ser så gode ut!
      Men kan de oppbevares i fryseren? Eller vil sjokoladen eller peanøttmassen bli ødelagt?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg