25 mars er den store vaffeldagen. Hvorfor akkurat 25 mars er den store vaffeldagen henger sammen med at hønene før i tiden begynte å legge egg igjen etter vinteren og mørket. Dermed ble det igjen stor tilgang på egg. Vafler er mer enn kaffemat. Di kan brukes søte med hint av kardemomme, til kaffekos med rømme, rørte bær, smør og sukrin osv…. Ikke fult så søte som lunsjvaffel, som sandwich med godt pålegg og pølse i vaffel, eller har du prøvd egg og bacon på vaffel.
Det finnes sikkert like mange vaffeloppskrifter som det finnes vaffeljern. Jeg har alltid kardemomme i mine vafler, det er et must for den gode runde smaken.
Oppskrift finner du her
Eller denne som er helt uten mel
Alt blir nesten godt bare det heter vaffel som disse søte små hjerteformene kalles. Klar til å legge noe godt oppå og bare nyte. Ha en strålende dag med eller uten vafler.
#vaffel #denstorevaffeldagen #lavkarbo #glutenfri #sukkerfri #hjemmelaget #matfrabunnen #lavkarbomedhanne #tradisjonsmat
Vaffeldagen er egentlig en etymologi av Maria Budskapsdag, som på svensk heter Vårfrudagen. Vårfru ble over tid til våffel som jo er svensk for vaffel. I Skåne heter denne dagen Fruedagen som på dansk, og de har dermed ikke “våffeldag”
Men joda, tilgangen på egg og melk på våren gjorde jo sitt til at denne dagen ble feiret med mat laget av disse råvarene.
Ja jeg leste litt om vaffel dagen på nettet jeg også idag. Supersøtt navn svenskene har på dagen da
eeeeelsk på det navnet