Barndommens gode “punchboller” i lavkarbo versjon

Hjemmelagde punsjboller er deilige konfektbiter vi gjerne forbinder med jul. De smaker nydelig av sjokolade og rom,  er enkle å lage, så lag gjerne dobbel porsjon, da disse er vanvittig god, eller kjøp kakeboks med hengelås.

PUNCHBOLLER ALA LAVKARBO 35 stk

50 g kokosmasse

50 g sesamfrø

15 g sukkerroefiber – samme som fibrex

2 toppede ts kakao ( 10 gr )

1 ts pulverkaffe – bare pulver

 5 – 10 dråper vanilje essens

5 – 7 dråper rom essens – eller mer om du liker sterk rom smak

100 g romtemperert meierismør

20 g sukrinmelis

1 ss natreen strø

2 – 4 ss kokt varmt vann

 

+ kokos masse til å rulle kulene i

Slik gjør du:

Finn frem 2 skåler

Ha smør og søtning i den ene skålen og mål opp det tørre i den andre.

Rør smør og søtning godt sammen, jeg blander kun for hånd.

Når smør og søtning er godt blandet rører du inn de tørre ingrediensene + essens og blander godt sammen , rør til slutt inn varmt vann.

 

Sett så hele herligheten inn i kjøleskapet i ca 1 time før du

former kuler og ruller i kokos. Jeg har på engangs hansker da det blir mindre kliss.

Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.

 

Da håper jeg det smaker

 

Velbekomme

 

 Hele porsjonen inneholder ca 35 karbohydrater, delt på 35 stk blir det 1 karbohydrat pr bit. Men det er regnet ut etter mine produkert.

Vil du ha nøyaktig karb innhold må du ta dine produkter og legge inn i matvaretabellen

 

Jeg har brukt denne oppskriften fra tidligere og tilsatte rom essens for å få litt julestemning

 

Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og daglig inspirasjon

 

Sjekk gjerne ut min nettbutikk

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg