LETTVINT JULESYLTE
2 ferske svineknoker
1,5 ts malt nellik
1,5 ts allehånde
1,5 ts malt ingefær
2 ts pepper
1,5 ts salt
8 ts gelantinpulver
Legg knokene i en gryte, fylle på vann slik at det dekker over knokene. Kok opp og la det småkoke i 3 timer.
Ta knokene ut av gryten og la di avkjøle såpass at du klarer å rense kjøttet fra beinet.
Fjern svoren og mos denne i en food prossesor, kjøttet deler/river du i små biter/strimler, dette er greit å gjøre med to gaffler.
Bland så krydder, gelantin, kjøtt og svor godt sammen. Legg bakepapir i en brødform og dytt sylteblanding godt ned i brødformen som er kledd med bakepepir, brett bakepapir over sylten og legg over noe med litt vekt. 2 stykker ost på 0,5 -1 kg er tungt nok, sett kaldt i 1 døgn.
Lefsene jeg har til finner du oppskrift på her
Kan fryses
Oppskriften fant jeg her
#julesylte #lavkarbo #lavkarbomedhanne #blogg #blogger #glutenfri #sukkerfri #julepålegg #helg