Tortillalefser

Lavkarbo Tortillas uten egg, nøtter og melkeprodukter og som i tillegg smaker kjempegodt er ikke en selvfølge. Når jeg må ta hensyn til flere allergener velger jeg disse tortilla lefsene. De kan brukes til pølse i lompe, til pizzabunn, lompe lasagne, tacopai osv..

TORTILLAS UTEN EGG 5 stk

2 ss fiberhusk

7 ss kokosmel – funksjonellmat sitt brukte jeg

1/2 ts bakepulver

1/2 ts salt

3 dl lunkent vann

1 ss olje – jeg bruker rapsolje, men olivenolje eller kokos olje går fint

 

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene i en bakebolle og bland godt. La dette stå og svelle ca 5 min

Del deigen i 4, kjevle ut hvert emne mellom 2 bakepapir, stikk ut passe rund form, som passer i stekepanna di. Fjern forsiktig bakepapir og stek 1 og 1 lefse på middels varme.

Den biten som er igjen etter å ha kjevlet 4 lefser, lager du en 5 lefse av.

Pensle litt olje på en litt over middels varm stekepanne og stek tortillas på begge sider, avkjøl under et klede.

Orginaloppskrift fant jeg på sweetashoney sin side og har gjort den om til Norske mål

Dette er definitivt di beste lavkarbotortillas jeg har laget og smakt.

 

Da håper jeg det smaker

Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og inspirasjon

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg