Fiskepinner smaker både bedre og blir sunnere når du lager selv. Vil du være kreativ kan du jazze dem opp litt, og Servere det som «fish & chips» ( se link til lavkarbo frites lenger nede på siden) Hjemmelaget fiskepinnepinner er jo bare helt nydelig. Selv foretrekker jeg å lage det av hvit fisk, mens andre alltid lager av rød fisk som laks. Bruk den fisken du foretrekker, blir nok superdigg uanet.t
FISKEPINNER
ca 500 g fiskefilet – skinn og benfri
2 egg
1/2 – 1 pose baconsvor
litt salt og pepper
Slik gjør du:
Mal opp baconsvor i foodprosessor, ha det oppi en pose eller skål. Jeg synes det er greit å bruke pose når jeg panerer.
Visp egg, salt og pepper lett sammen med en gaffel.
Skjær fisken i passe biter og vend fisken i eggeblanding, så i baconsvor.
Gjennta gjerne for dobbelpanering.
Stek på middels varme, i nøytral olje, ca 2 – 3 minutter på hver side til fiskebitene er gyllne. Legg over på et kjøkkenpapir slik at overflødig olje trekkes ut. Legg så over i ildfastform, inn i ovnen ca 10 min på 200 grader
Mens fisken står i ovnen dekker jeg bord og lager en enkel salat, eller serverer som den tradisjonelle fish&chips – Lavkarbo chips finner du her
Jeg bruker denne fleske svoren til panering, maler den opp til melaktig konsistens.
Tips: Du kan også bruke 50/50 mandelmel og revet parmesanost til panering, husk da å bruke ikke fettredusert mandelmel.
Da håper jeg det smaker.
Følg meg gjerne på instagram for flere tips og daglig inspirasjon