Fiskepinner

 Fiskepinner smaker både  bedre og blir sunnere når du lager selv. Vil du være kreativ kan du jazze dem opp litt, og Servere det som «fish & chips» ( se link til lavkarbo frites lenger nede på siden) Hjemmelaget fiskepinnepinner er jo bare helt nydelig.  Selv foretrekker jeg å lage det av hvit fisk, mens andre alltid lager av rød fisk som laks. Bruk den fisken du foretrekker, blir nok superdigg uanet.t

FISKEPINNER

 ca 500 g fiskefilet – skinn og benfri

2 egg

1/2 – 1 pose baconsvor

litt salt og pepper

 

Slik gjør du:

Mal opp baconsvor i foodprosessor, ha det oppi en pose eller skål. Jeg synes det er greit å bruke pose når jeg panerer.

 

Visp egg, salt og pepper lett sammen med en gaffel.

 

Skjær fisken i passe biter og vend fisken i eggeblanding, så i baconsvor.

Gjennta gjerne for dobbelpanering.

 

Stek på middels varme, i nøytral olje, ca 2 – 3 minutter på hver side til fiskebitene er gyllne. Legg over på et kjøkkenpapir slik at overflødig olje trekkes ut.  Legg så over i ildfastform, inn i ovnen ca 10 min på 200 grader

 

Mens fisken står i ovnen dekker jeg bord og lager en enkel salat, eller serverer som den tradisjonelle fish&chips – Lavkarbo chips finner du her

Jeg bruker denne fleske svoren til panering, maler den opp til melaktig konsistens.

 

Tips: Du kan også bruke 50/50 mandelmel og revet parmesanost til panering, husk da å bruke ikke fettredusert mandelmel.

 

Da håper jeg det smaker.

 

Følg meg gjerne på instagram for flere tips og daglig inspirasjon

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg