SKOLEBOLLER 8 stk
4 egg
2 ss tagatess
50 gr meierismør
1 dl kremfløte
10 gr rømme
50 gr kokosmel
10 gr pofiber
1 ts bakepulver
1 ts natron
30 gr fiberhusk
1/2 ts xanthan gum – kjøpes på helsekost
1 ts kardemomme
Smelt meierismør i en gryter, trekk bort gryte fra plate og ha i fløte og rømmen.
Pisk egg og tagatess til en luftig eggedosis, ha så i smør og fløte/rømme blandingen.
Vend inn det tørre og la deigen stå i ca 10 minutter
Del deigen i 8 like store biter og form boller. Sett di på bakepapirkledd stekebrett, lag en fordypning i midten og ha i vaniljekrem.
Stek på 160 – 170 grader i 20 – 25 minutt, midt i ovnen på over og undervarme
Pynt med melisglasur laget av eggehvite og sukrin melis + litt kokos
Melis glasur lager du ved å piske eggehvite nesten stiv, rør inn sukrinmelis til passe konsistens, risle over bollene.
VANILJEKREM
3 eggeplommer
1,5 dl kremfløte
1 ts vanilje pulver
1 ts vanilje essens
1 – 2 ts tagatess eller annen søtning
Ha eggeplommer og fløte i en tykkbunnet gryte, skru plate på middels varme mens du rører med en visp til det begynner å boble, ikke kok, da skiller det seg. Så med det samme du ser en boble, trekk gryta vekk fra platen og rør inn vaniljepulver, vanilje essens og tagatess eller annen søtning. Avkjøl vaniljekremen litt før du bruker den i bollene.
Vaniljekrem er etter inspirasjon fra spis og spar blogg og er hennes oppskrift
#lavkarbo #skoleboller #vaniljekrem #matfrabunnen #blogg #helg #glutenfri #sukkerfri #høst #kaffemat #helg
Så da skikkelig digg ut!! Håper det smakte!
Jeanette:
Ja det smakte godt.
Ja disse så helt fantastiske ut <3 kjekt at du ble inspirert av innlegget mitt :))
Katrine:
Det er lov å la seg friste noen ganger 🙂