Turkake

BUNN:

150 gr mandler – Disse skal ligge i varmt vann ca 10 minutter
70 gr malte mandler( male selv) eller  Regal malte mandler
8 ss fiber sirup clear

Kok opp vann og hell over di mandlene som er hele ( 150 gr )
La di ligge i bløt i 10 minutter .

Hell så av vannet og mos mandlene i en foodprossesor eller stavmikser til det er godt most.
Tillsett så malte mandler / regal ( 70 gr ) og fibersirup, bland dette til en deig.

Fordel dette utover bakepapirkledd form ca 20×20
Sett  kaldt i kjøleskap eller fryseboks

KARAMELL I MIKRO

75 gr meierismør
40 gr fiber sirup gold/Går fint å bruke sukrin gold (50 gr)
20 gr fiber sirup clear
2 dl kremfløte

3 dl peanøtter

Ha alt utenom peanøtter i en form som tåler høy varme, sett den inn i mikroen på full effekt ca 10 min +/÷ stopp litt underveis og rør. Når karamellen begynner å bli kremete, har du peanøtter over mandelbunn, fordeler karamellen over og setter kaldt igjen

1-2 plater ( ca 150 -200 gr) sukkerfri sjokolade smeltes
Når karamellen er stivnet har du over smeltet sjokolade og drysser litt peanøtter over før den settes kaldt igjen.
Når alt er skikkelig avkjølt, del opp i passe biter og oppbevares i kjøleskap.
God til kaffen, god på tur og god bare å nyte når en har lyst på noe godt.

 

#blogg#turkake#matfrabunnenn#utensukkeroggluten

 

2 kommentarer
    1. Heia:) Skjønte ikke helt det første her. Står mandler to ganger i “bunn” og om knuste mandler to ganger i forklaringen.. hmm.. er jeg blond nå?:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg