BUNN:
150 gr mandler – Disse skal ligge i varmt vann ca 10 minutter
70 gr malte mandler( male selv) eller Regal malte mandler
8 ss fiber sirup clear
Kok opp vann og hell over di mandlene som er hele ( 150 gr )
La di ligge i bløt i 10 minutter .
Hell så av vannet og mos mandlene i en foodprossesor eller stavmikser til det er godt most.
Tillsett så malte mandler / regal ( 70 gr ) og fibersirup, bland dette til en deig.
Fordel dette utover bakepapirkledd form ca 20×20
Sett kaldt i kjøleskap eller fryseboks
KARAMELL I MIKRO
75 gr meierismør
40 gr fiber sirup gold/Går fint å bruke sukrin gold (50 gr)
20 gr fiber sirup clear
2 dl kremfløte
3 dl peanøtter
Ha alt utenom peanøtter i en form som tåler høy varme, sett den inn i mikroen på full effekt ca 10 min +/÷ stopp litt underveis og rør. Når karamellen begynner å bli kremete, har du peanøtter over mandelbunn, fordeler karamellen over og setter kaldt igjen
1-2 plater ( ca 150 -200 gr) sukkerfri sjokolade smeltes
Når karamellen er stivnet har du over smeltet sjokolade og drysser litt peanøtter over før den settes kaldt igjen.
Når alt er skikkelig avkjølt, del opp i passe biter og oppbevares i kjøleskap.
God til kaffen, god på tur og god bare å nyte når en har lyst på noe godt.
#blogg#turkake#matfrabunnenn#utensukkeroggluten
Heia:) Skjønte ikke helt det første her. Står mandler to ganger i “bunn” og om knuste mandler to ganger i forklaringen.. hmm.. er jeg blond nå?:)
Maya Johansen:
Heisann, kan lett missforstå dette, skal skrive litt om. Takk for tilbakemelding