Uimotståelig, sukkerfrie, sjokoladefugde karameller!

Uimotståelig sukkerfrie sjokoladefugde karameller.

Phu….Uffda det var da et uhorvelig langt navn!

Men navnet skjemmer da ingen herlighet som dette.

Sjokoladefudgen  kan lett varieres ved å erstatte mørk eller hvit sjokolade, drysse over litt flaksalt, ha i hasselnøtter eller tilsette chili. Mørk sjokolade sammen med et hint av chili er nydelig. Tro det eller ei, den litt varme følelsen chili gir i munnen sammen med den søte sjokoladen er unik.

 

SJOKOLADEFUGDE KARAMELL  ca 40 biter

150 g Fibersirup gold  ( Sukrin Gold )

45 g Meieri smør

1/2 – 1 ts Vanilje essens

1 – 3 ss Natreen strø

1,5 dl Kremfløte

 

40 – 50 g Mørk sukkerfri sjokoade – cloetta

 

Ha meierismør, natreen, kremfløte, vaniljeessens og fibersirup gold ( sukrin gold er erstatteren ) i en bolle som tåler mikro og høy varme. Jeg bruker en ildfastform.

Bland dette sammen og sett inn i mikrobølgeovn  ca 10 – 15 minutt, stopp å sjekke konsistens og rør litt underveis.

Selv stopper jeg og rører ca hvert 3 minutt, du ser når karamellen er kremet og fin, noen ganger er den det etter 8 – 9 min, andre ganger må jeg ha opp mot 15 minutt, så dette må prøves frem i din mikro. Mikro jeg bruker er på 1000W  Du vil se at den blir fyldigere for hver gang du stopper mikro og rører.  Dess lengre koketid dess hardere sluttresultat.

Lager du karamell i gryte, må du beregne minst 30 – 45  min og noen ganger faktisk opp mot en hel time husk å røre forsiktig rundt underveis.

 

 Jeg foretrekker å bruke mikro, da det går raskere enn med gryte.

 

Når karamell har fått riktig konsistens tar du den ildfaste formen ut av mikron, rører litt rundt, brekker  sjokoladen i biter og rører  den inn i karamellblanding slik at sjokoladen smelter. Har bakepapir i en skål, fordeler karamellfugd blanding over.

Avkjøl helt, minst 3 timer, aller helst natten over.  Del opp i passe biter og nyt.

Du kan toppe fugden med diverse smaker som flaksalt, finhakket chili etc.. litt nøtter er også nydelig. Bruker jeg nøtter i fugden er det ofte hele hasselnøtter som jeg har i formen før jeg heller fugd massen over.

Her kan du lage flere smaker av samme fugd, bare ved å tilsette nøtter, chili og flaksalt. Finn din egen favoritt.

 

Oppbevares i kjøleskap, helst med hengelås, da disse er gode

 

Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og inspirasjon

 

Titt gjerne innom nettbutikken min Lavkarbomedhanne

4 kommentarer
  1. Hei, lager mye av dine oppskrifter,sååå mye godt ! Disse skal jeg garantert lage ! Men hvor får du tak i Cloetta ? Jeg kjørte tidligere til Sverige, men det går ikke lenger….bestiller du på nett (har lett og lett der og) God førjulstid 😀🎄

   1. Hei så hyggelig at du liker oppskriftene. Jeg kjøper den mørke cloetta på Kiwi her jeg bor. Den mørke har minst karbohydrater. Jeg vet at flere rema butikker selger den lyse melkesjololaden fra cloetta som er sukkerfri. Du kan nok be din butikk om å ta inn en eske cloetta mørk sjokolade. Lykke til med sjokoladefugd, måtte lage en porsjon i dag selv.

  2. Hei! Og tusen takk for alle fine og gode oppskriftene du deler🌺
   Går det å bruke isbitform tror du? Eller blir det vanskelig å få de ut igjen?

   1. Hei, hyggelig du liker oppskriftene. Fugden er litt for myk til å få ut av formene. Kan være at mye silikon former for sjokolade går fint om du fryser de litt først. Men lettest er å lage en stor og skjære i biter . Uansett form, så smaker de himmelsk.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg