Uimotståelig sjokoladefugde karameller

Uimotståelig sjokoladefugde karameller. Uffda for et uhorvelig langt navn!

Men navnet skjemmer da ingen herlighet som dette.

Sjokoladefudgen  kan lett varieres ved å erstatte mørk eller hvit sjokolade, drysse over litt flaksalt, ha i hasselnøtter eller tilsette chili. Mørk sjokolade sammen med et hint av chili er nydelig. Tro det eller ei, den litt varme følelsen chili gir i munnen sammen med den søte sjokoladen er unik.

 

 

SJOKOLADEFUGDE KARAMELL  ca 40 biter

150 gr fibersirup gold – kjøpes på helsekost og i noen dagligvarer

45 gr meieri smør

1/2 – 1 ts vanilje essens – kjøpes på Rema

1 – 3 ss natreen strø  – kjøpes på Rema

1,5 dl fløte

 

40 – 50 gr mørk sukkerfri sjokoade

 

Ha meierismør, natreen, kremfløte, vaniljeessens og fibersirup gold ( sukrin gold er erstatteren ) i en bolle som tåler mikro og høy varme. Jeg bruker en ildfastform.

Bland dette sammen og sett inn i mikrobølgeovn  ca 10 – 15 minutt, stopp å sjekke konsistens og rør litt underveis.

Jeg stopper og rører ca hvert 3 minutt, du ser når karamellen er kremet og fin, noen ganger er den det etter 8 – 9 min, andre ganger må jeg ha opp mot 15 minutt, så dette må prøves frem i din mikro. Du vil se at den blir fyldigere for hver gang du stopper mikro og rører.  Dess lengre koketid dess hardere sluttresultat.

Lager du karamell i gryte, må du beregne minst 30 – 45  min og noen ganger faktisk opp mot en hel time husk å røre underveis.

 Jeg foretrekker å bruke mikro, da det går raskere enn med gryte.

 

Når karamell har fått riktig konsistens tar du den ildfaste formen ut av mikron, rører litt rundt, brekker  sjokoladen i biter og rører  den inn i karamellblanding slik at sjokoladen smelter. Har bakepapir i en skål og heller blanding over. Avkjøl helt, minst 3 timer, helst natten over.  Del opp i passe biter og nyt.

Du kan toppe fugden med diverse smaker som flaksalt, finhakket chili etc.. litt nøtter er også nydelig. Bruker jeg nøtter i fugden er det ofte hele hasselnøtter som jeg har i formen før jeg heller fugd massen over.

Her kan du lage flere smaker av samme fugd, bare ved å tilsette nøtter, chili og flaksalt. Finn din egen favoritt.

 

Oppbevares i kjøleskap

 

Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og inspirasjon

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg