Tunfisksalat

Har du en boks tunfisk i hus kan du lage mye spennende mat. Alt fra lette salater, burgere, pizza osv. Tunfisk er en mager til halvfeit fisk. Den inneholder omega 3 fettsyrer og er en god kilde til vitamin D, samtidig som den bidrar med viktige næringsstoffer som jod, selen, vitamin B12 og jern. Tunfisk på boks kan du spise bekymringsfritt. Fersk tunfisk bør du ikke overdrive inntaket av.

Tunfisk salat (1 porsjon)

1 boks tunfisk i vann

2 store ss creme fraiche

2 store ss majones

1 ts Dijon sennep

1 ss finhakket rødløk

1 ss finhakket paprika

Ca 50 gr finsnittet isberg salat  det er ca 1/4 av salathodet

1 ss kapers

Noen sorte oliven

1 skive sitron til å skvise over ved servering

Salt, Pepper etter smak

Server det hele på en seng av ruccola

Start med å finne frem alt du vil ha oppi salaten. Min versjon er bare en veiledning på hva jeg synes er godt oppi og hva jeg hadde i hus.

La tunfisken renne godt av seg mens du kutter opp det som du vil oppi salaten. Bland creme fraiche, majones, sennep, salt og pepper. Vend så inn ingrediensene du velger å bruke.

Server det hele på en seng av ruccola. Press litt sitronsaft over rett før servering.

Håper det smaker

 

KLEM HANNE

 

4 kommentarer

Siste innlegg