Tomatsuppen som kan brukes til flere middager

En fyldig og god tomatsuppe lager du enkelt selv. Det trenger ikke å ta så mye lengre tid å lage enn en posesuppe, og så smaker det så vanvittig mye bedre.  En tomatsuppe kan varieres i det uendelige alt etter garnityr. Bruker du denne oppskriften som base blir det også en nydelig tacosuppe om du steker litt tacokjøttdeig, serverer med rømme og revet ost. Eller om du tar den tradisjonelle versjonen med kokt egg og topper med litt sprøstekt bacon.

Hva er din favoritt?

TOMATSUPPE 2 – 4 porsjoner

2 ss meieri smør

1/2 middels stor gul løk

1/2 hvitløk, den hele typen eller 1 – 2 fedd

1 terning hønsebuljong

1 pakke hermetiske tomater, jeg bruker den i papp fra Rema, da den har lite karbohydrater

2,5 dl vann

2,5 dl kremfløte

2 – 4 ss sukkerfri ketchup eller  2 ss tomatpure

1/2 – 1 ts sambal olek, dette er sterkt, så tilpass etter hvor sterk mat du liker

Salt,pepper,oregano, noen dråper flytende natreen

Slik gjør du:

Smelt smør i en gryte, tilsett løk og hvitløk kuttet i biter, surr dette til løken blir blank, ikke brun. Ha i hermetiske tomater, kok opp og mos sammen med en stavmikser slik at det blir en slett suppe, tilsett fløte og vann, smak til med diverse krydder salt, pepper, oregano, sambal olek og noen dråper flytende natreen eller annen søtning. Jeg bruker søtning i tomatbaserte supper og sauser for bedre smak.

 

Kok opp og server

 

Av tilbehør kan du bruke kokt egg,stekte pølsebiter, revet ost, rømme eller creme fraiche, peanøtter, stekt bacon, kjøttdeig osv…

Denne oppskriften gir ca 5 – 6 dl ferdig suppe, med kun kokt egg rekker suppen til  ca 3 voksne. Har du mer tilbehør metter den mer og holder godt til 2 voksne og 2 barn.

  De som ikke lever lavkarbo kan ha makaroni til

 

Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og inspirasjon

6 kommentarer

Siste innlegg