Supergode lavkarbo lomper

Lomper og lefser er typisk norsk tradisjonsmat.   Disse lavkarbo lompene lager du av mandelmel og pofiber. Hjemmelagde lavkarbo lomper kan du for eksempel  fylle med salat, grønnsaker eller smøreost og røkelaks, bruke som lefse til taco, som lompe til grillpølsen eller kun smøre den med godt smør og drysse over sukrin og kanel.  Eller bruk den til lompe pizza.

LAVKARBO LOMPER 9 stk

60 gram mandelmel ( ikke fettredusert )

20 gram pofiber

3 strøkne ss fiberhusk

1 strøken ts xanthan gum ( kjøpes på helsekost eller på nett )

1/2 ts salt

2 ts bakepulver

2 egg

1,5 dl varmt vann

 

Slik gjør du:

Bland alle de tørre ingrediensene, ha så i egg, rør litt rundt før du har i kokende vann og blander alt godt sammen.

Del deigen opp i 9 emner og kjevle ut en og en mellom to bakepapir så tynne som mulig.

Fjern bakepapir og stek på litt over middels varme i tørr stekepanne.

 

Da håper jeg det smaker

 

Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og inspirasjon

 

37 kommentarer

Siste innlegg