Lomper og lefser er typisk norsk tradisjonsmat. Disse lavkarbo lompene lager du av mandelmel og pofiber. Hjemmelagde lavkarbo lomper kan du for eksempel fylle med salat, grønnsaker eller smøreost og røkelaks, bruke som lefse til taco, som lompe til grillpølsen eller kun smøre den med godt smør og drysse over sukrin og kanel. Eller bruk den til lompe pizza.
LAVKARBO LOMPER 9 stk
60 gram mandelmel ( ikke fettredusert )
20 gram pofiber
3 strøkne ss fiberhusk
1 strøken ts xanthan gum ( kjøpes på helsekost eller på nett )
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
2 egg
1,5 dl varmt vann
Slik gjør du:
Bland alle de tørre ingrediensene, ha så i egg, rør litt rundt før du har i kokende vann og blander alt godt sammen.
Del deigen opp i 9 emner og kjevle ut en og en mellom to bakepapir så tynne som mulig.
Fjern bakepapir og stek på litt over middels varme i tørr stekepanne.
Da håper jeg det smaker
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og inspirasjon
Nam, de så gode ut
Takk for oppskrift! Ha en fin kveld 
Hei! Hva skjer om jeg lager uten xanthan gum? Vil ikke fiberhusk binde sammen deigen nok? Litt usikker på hvordan magen vil reagere på xanthan gum
Jeg har ikke testet uten xanthan gum, kan være det går fint eller om de revner lettere ved steking kanskje. Men du kan prøve med 1 ss fiberhusk ekstra.
Jeg bakte med Johannesbrødmel istedet for xanthan gum, da fyren i helsekostforretningen sa det var det samme. Det funka bra. Har bare problemer med å få de så runde og fine
da kaller jeg de chapati i stedet for lomper. Kunne ligne litt på det i smak g de er sjelden runde når du får de i Kenya i hvertfall
Så lurt
Hei fine Hanne!
Har du tips til kjevlingen. Prøvde dette å kjevle mellom to bakepapir, men sliter med at det blit litt klissete og noe deig blir igjen. Har du opplevd dette?
Heisann fining, ta litt olje eller smør på bakepapir, pleier holde å gjøre dette en gang, men se det ann. Trenger ikke mye, stek så i tørr panne på middels varme. Håper det går bedre på neste forsøk.
Jeg bakte disse i går og tips til kjevling er å klippe opp to brødposer slik at de blir omtrent like store som en langpanne. Legg deigen mellom og kjevle ut. Ikke noe problem, jeg fikk de veldig tynne. Dette trikset bruker jeg også når jeg baker knekkebrød
Så lurt
Hei!
Da kan du kjevle så og si alt uten at det klisser seg. Jeg bruker i tillegg et bake-underlag
Kjøp deg en kjevlestrømpe, ja det heter det
Kan disse fryses?
Jeg holder på å teste det ut. Men tror det går fint å fryse med matpapir imellom.
Hei, ser veldig gode ut, men vet du ca kh i hver lompe?
Jeg bruker ikke å regne på det. Men du gjør det enkelt selv via matvare tabellen
Beste lompene
Jeg er så glad for at du har delt denne oppskriften
Jeg steker dem i krumkakejern og det er så raskt og enkelt.
Åååå så lurt
Legger du bare litt deig i jernet da? Eller kjevler du først?
Må nok kjevle ut uansett hvordan du steker
Jeg deler deigen i 10 og legger oppi krumkakejernet. Trykker det ned og holder det nede noen sekunder til deigen er presset ut. Trenger ikke kjevle
Så smart
Akkurat prøvd dette, helt genialt!!! De bel perfekte.
Så hyggelig å høre
Prøvde dette i dag – genialt!
Så hyggelig da
Finner heller ikke denne Xanthan gym noen plass, vet du hvor jeg kan bestille eller kjøpe den? Evnt på hvilke helsekost den selges?
Hei, sjekk på nett er flere butikker som selger xanthan gum der om ikke noen butikker i nærheten av deg har.
Hallo Hanne
kan man bytte ut xanthan gum med jbkm i disse? å er det i såfall dobbel så mye jbkm en XG?
Xanthan er smakløst og jbk kan sette bismak, derfor foretrekker jeg Xanthan gum. Prøv evt. Uten.
Jeg gleder meg til å prøve disse igjen … Nå MED krumkakejern! Jeg er så spent
Gled deg.
Hei
Kan desse oppbevares i kjøleskap ett par dager?
Et par dager godt innpakket går nok fint. Men jeg fryser stort sett ned de jeg ikke skal spise samme dag eller dagen etter. Tiner veldig fort på benken.
Noen som har prøvd å lage disse uten xanthan gum, event. byttet det med noe annet? Hvordan ble resultatet?
Xanthan gum er et smakløst bindemiddel. Om du lager uten kan det bli vanskelig få lompene til å holde sammen når du kjevle ut.
Hei Hanne!
jeg har laget lompene dine før, og de er prima! Men denne gangen fikk jeg ikke sånne brune flekker på (sånn som på vanlige lomper). Vet du hva jeg kan ha gjort galt? Brukte litt olje når jeg kjevlet. Prøvde også med smør. Har jo ingenting å si på smaken, men de ser bare så bleke og triste ut ;p
Hei og beklager så mye for veldig sen tilbakemelding. Tror nok at det kan være fettet som gjør at de ikke ble “brune” slik du ønsket.
Jeg lagde disse her om dagen, veldig gode! Men mine ble mørkebrune/lilla, langt i fra slik du har bilde av
Jeg måtte også lage færre enn 9 stk, for de ble så ekstremt små
Uæææææ…. hørtes “skummelt” ut, men kan tenke meg at det er fiberhuske som er blitt forandret de senere årene som er årsaken.