Superdigg lavkarbo rabarbrakake

Rabarbra sessongen er kort og det er derfor viktig å utnytte råvaren maksimalt i den tiden vi har fersk rabarbra. Er du litt lur, fryses det ned noe til senere anledning for litt sommerfølelse midt på vinteren.

Har du forresten prøvd rabarbrakake? Det er aldeles nydelig, syrlig, søtt og med litt krønsj fra mandlene. Denne versjonen har revet marsipan i kakebunnen toppet med en deilig rabarbra kompott, et lag med krem og et dryss av frysetørret bringebær.

Rabarbra kake

22 – 24 cm kakeform

3 eggehviter

100 gr mandler – males litt grovt

10 gr splenda eller natreen strø ( eller den søtning du foretrekker, husk mengdejuster)

1 klype salt

1 ts bakepulver

100 gr marsipan – revet ( bruker den fra sukrin )

Slik lager du kakebunn:

Start med å finne frem alle ingredienser, så du er sikker på at du har alt

Hakk mandler litt grovt for krønsj og riv marsipan.

Pisk eggehviter stive, tilsett søtning og salt og pisk videre til en blank stiv marrengs masse.

Ha i malte mandler ,revet marsipan, bakepulver og vend inn i den stivpiskede eggehviten

Kle kakeform (22 – 24 cm str) med bakepapir i bunn og på sider.

Stek kaken midt i ovnen på 180 grader vanlig over og under varme i ca 20 minutt

Avkjøl kaken helt før du har på kompott og krem

Tips:

Kakebunn og kompott kan lages dagen før om du ønsker,

oppbevar da kompott i kjøleskap

Rabarbra kompott:

1,5 dl splenda eller natreen strø

1/2 ts vaniljepulver

1/4 ts kanel

5 dl rabarbra

 

Slik lager du kompotten:

Vask og kutt rabarbra i ca 1 – 2 cm store biter

Dryss over søtning, kanel og vaniljepulver, dekk skål med plastfolie eller lokk og la dette stå noen timer eller natten over i kjøleskap.

Fordel rabarbra blanding og søet som er kommet i en gryte og kok rabarbra mør dette tar ca 5 – 10 min.

 

Avkjøl

 

Når rabarbra kompott er avkjølt, setter du sammen kaken

Start med å ta kakebunn ut av formen og legg den på et fat. Ha over rabarbra kompott og topp det hele med stivpisket kremfløte. Pynt evt med litt raspet sjokolade eller 1 ss hakket frysetørket bringebær, som jeg brukte idag

Da håper jeg det smaker

 

Velbekomme

 

Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og daglig inspirasjon

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg