Sukkerfrie Rosa Pikekyss

Små, søte og dekorative pikekyss som kan brukes til spiselig bordpynt, kakepynt eller spises sammen med iskrem.  Marengs er et annet navn for pikekyss.

Disse rosa herlighetene er sukkerfri og perfekt sprø.

 

PIKEKYSS  ca 40 stk

3 eggehviter

50 gr sukrinmelis

25 gr natreen strø

1 ts eddik – vanlig 7% blank

1/4 ts xanthan gum – kjøpes i helsekost

1 klype salt

1 – 2 ts vanilje essens

Farge – Fun Cakes, paste food colour

Slik gjør du:

Sett stekeovn på 100 grader, varmluft

Finn frem alle ingredienser og mål opp

 

Start med å piske eggehvitene til et hvitt skum, ha så i eddik og pisk videre.

Bland søtning, salt og xanthangum og ha i eggehvitene litt og litt mens du fremdeles pisker marengsen. Når du har hatt i all søtning lar du vispen gå ca 5 minutt til.

Tillsett så vanilje essens og evt den fargen du ønsker, la vispen blande dette godt

 

Fargene jeg bruker heter Fun Colours paste og er kjøpet på nett i en pakke på 8 forskjellige farger. Tror det var på slikkepotten nettbutikk.

 

Finn frem to bakebrett som du kler med bakepapir. Bruk en sprøytepose eller lignende, ha i marengsen og lag topper av ønsket størrelse. Sett begge brettene i stekeovnen og stek i 1 – 1 1/2 time (avhengig av størrelsen på pikekyssene) til marengsen er crispy utenpå, men fortsatt litt myk inni. Skru av ovnen og la marengsen stå i stekeovnen (med døren igjen) til den er helt avkjølt.

 

Oppbevar marengsen i tett og tørr boks, da er marengs  holdbar i flere uker forutsatt at den var helt tørr da du la den i boksen.

 

Da håper jeg det smaker

 

Velbekomme

 

Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og daglige tips

 

4 kommentarer
    1. Marengsen kjennes ut som gummi når jeg tar borti den. Hva kan ha skjedd? Er den ferdig eller bør den stå lengre? Blir den sprø når den blir kald?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg