Nå er det rabarbra tid og sessongen er kort, så er du litt lur, fryser du ned noe oppkuttet rabarbra stilker til høst/vinter og opplever sommer smaken en gang til i løpet av mørketiden. Rabarbra er noe av det beste som finnes. Du finner den både i naturen og i butikken. Selv har jeg kjøpt noen stilker på det lokale grønnsaksutsalget. Har vært smart og fryst ned til senere bruk. Ønsker meg en egen rabarbra rot i hagen en gang,da jeg har hatt det for mange år siden, det var så koselig å bare hente inn egenprodusert.
Jeg har gledet meg stort til rabarbraen kom i sesong i år. Den smaker så utrolig friskt og godt, i tillegg er det svært lite karbohydrater, så den passer perfekt på et lavkarbo kosthold
RABARBRA GRØT
6 – 8 dl rabarbra + 1 – 2 dl rabarbra til å ha i etter den første ladning er kokt
5 dl vann
4 ss splenda eller natreen strø
1/2 ts kanel
1 klype salt
2 ts xanthan gum
4 stk frysetørret bringebær
SLIK GJØR DU:
Kutt opp rabarbra i ca 1 – 2 cm store biter, fordel 6 – 8 dl i en gryte, ta av ca 1 – 2 dl som skal tas oppi etter grøt er kokt for å få litt krønsj i grøten.
I tillegg til 6 – 8 dl rabarbra har du i 4 dl vann ( holder av 1 dl for å røre ut xanthan gum) , kanel, søtning og salt. Kok opp og la det stå å putre i 5 – 10 min til du ser at rabarbra “flaker” seg, da er den ferdig.
Rør xanthan gum ut i den siste 1 dl med vann og rør inn i grøten, rør godt. Til slutt har du i 1 – 2 dl rå rabarbra og hakket tørket bringebær og bland godt.
Gi et oppkok igjen, fordel i porsjonsskåler eller en stor skål og Avkjøl
Server den lunken eller helt avkjølt, jeg liker den veldig godt litt lun
Server som den er eller med fløte
Tips: Om du ikke vil bruke tykkningsmiddel kan du fint koke grøt uten, reduser da på vannmengden til ca 1 dl vann
Da håper jeg det smaker
Velbekomme
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og inspirasjon
Rabarbragrøt er bare SÅ godt. Husker vi hadde det ofte da jeg vokste opp. Mormor hadde rabarbra i hagen da jeg vokste opp
Ja det er nydelig