Sukkerfri Lavkarbo Daim

Knasende sprø hjemmelaget  karamellknekk med et søtt sjokoladetrekk på toppen, det er daim det.  Den kan lages i fine små kvadratiske ruter eller knekkes opp i biter for et mer rustikk utseende ved servering, det ser lekkert ut begge deler.
Smaker fantastisk alene og himmelsk sammen med is eller kaker.
SUKKERFRI DAIM
100 gram tagatess – kjøpes i helsekostbutikker
15 gram meieri smør
20 gram hakket mandler
1 klype salt
3 – 5 dråper vanilje essens – finnes i vanlig matbutikk
Sjokoladetrekk:
80 gr sukkerfri sjokolade – cloetta sin har jeg brukt – kjøpes på rema
1 ts kokos olje/fett
Slik gjør du:
Finn frem alle ingredienser og mål opp til riktig mengde.
Ha smør, tagatess, salt, vanilje essens og finhakket mandler i stekepanne på midels varme. Ikke ha for høy temperatur da brenner tagatesse seg og det lukter ikke godt og det hele blir ubrukelig.
Først vil det begynne å klumpe seg litt, så smelter det fint sammen til en gyllen fin daim masse etter kort stund. Vend litt rundt, slik at alt blander seg fint. Etter noen minutter er massen gyllen og fin, dette går fort, så fordeler du daim massen utover et bakepapir. La hele massen sette seg litt før du deler den opp i passe biter med en god kniv eller et pizzahjul.
Du kan også bare brekke den i biter når den er avkjølt for et litt mer rustikk utseende.
Sett hele brettet med daim biter i kjøleskap/fryser ca 5 – 10 min slik at brett og daim blir skikkelig kaldt, da fester sjokoladen fortere og det blir mindre søl.
Smelt så sjokoladen forsiktig sammen med kokos olje/fett, se tips
Ta frem daim bitene fra kjøl og vend de i sjokoladen, legg tilbake på bakepapir og avkjøl .
Har du en sånn matpinsett er den fantastisk til å bruke til å dyppe i sjokoladen.
Oppbevar daim bitene i et tett glass eller boks i kjøleskap når de er helt avkjølt.
Farlig god alene, himmelsk sammen med is eller kaker
Tips: Brekk sjokoladen opp i biter og ha den i en zip pose sammen med kokosfett, lukk den godt igjen. Sett pose i en skål og hell over varmt vann. Ta posen opp av vannet et par ganger og “klem” litt på sjokoladen slik at den blander seg med kokosfett og alt smelter fint sammen. Smeltet sjokolade uten søl og lite går til spille.
Da håper jeg det smaker
Velbekomme
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og inspirasjon
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg