Sukkerfri Delfiakake på lavkarbo vis

Delfiakake er mange sin favorittkake til jul (inkludert meg). Delfiakake er egentlig ikke noen kake, men heller en slags konfektkake som består av sjokolade og diverse fyll som nøtter, gele og marsipan  som legges lagvis. Uansett er delfiakake enkel å lage og superpopulær blant liten og stor! Denne versjonen er sukkerfri, glutenfri og smaker superdigg.

DELFIAKAKE 1 stk brødform 1,2 l

100 g Sukkerfri sjokolade – mørk cloetta

250 g Delfiafett

7 ss Kruttsterk kaffe

2 Egg – romtemperert

2 ss Finesse Bakesukker

 

Slik gjør du:

Kle en brødform eller den formen du ønsker å bruke med bakepapir.

 

Smelt delfiafett og avkjøl litt

 

Smelt sjokladen i den kruttsterkekaffien, over svak varme.

 

Pisk luftig eggedosis av egg og finesse, tilsett så sjokoladen og visp godt. Jeg pleier å la vispen gå mens jeg heller sjokoladen i litt og litt.

Tilsett så delfiafett, litt om gangen i en tynn stråle mens du visper.

Legg så lagvis ( så godt dette lar seg gjøre ) sjokolade og ønsket fyll i formen du har valgt.

 

Fyll:

1 pakke  sukkerfri gele – bringebær

1,5 dl vann – varmt

Dette blander du sammen dagen før eller minst 3 timer før du skal bruke og avkjøler

 

100 g Sukrin marsipan

50 g Valnøtter

25 g Hasselnøtter

 

Lag sukkerfri gele av 1 pakke eldorado sukkerfri gele og 1,5 dl kokt  varmt vann, rør ut gele pulver og ha i ønsket form eller lag en stor flat og skjær til når du skal ha inni kaka.

Marsipan skjærer du også i tynne skiver av marsipanpølsen, så slipper du å kjevle.

 

Gele bør lages dagen før selve sjokoladeblanding, slik at den får tid til å stivne

 

Når sjokoladeblanding og fyll er lagt lagvis i formen, settes den kaldt natten over, eller minst 3 timer.

Jeg velger å snu delfiakaken når den er avkjølt og risler over litt smeltet sjokolade og pynter med sukkerfri nonstop, geletopper, farget sukrin marsipan og hjemmelaget gele hjerter.

Her er det bare til å bruke fantasien og strø over så mye eller lite godis som du ønsker selv. Vil du ta en enklere versjon kan du pynte toppen av delfiakaken før den avkjøles, da trenger du ikke risle over sjokolade for å få godbitene til å feste seg.

 

Nå kan julen bare komme og adventstiden er reddet med en skikkelig konfektkake til kaffekosen.

 

Tips. Delfiakake kan fint fryses, men da venter jeg med pynting til etter den er tint

Får du ikke tak i finesse kan du bruke 1 ss sukrin+ og 1 ss natree strø

 

Følg meg gjerne på instagram for flere bilder ig daglig inspirasjon.

 

Ta gjerne en titt innom nettbutikken lavkarbomedhanne

 

Da håper jeg det smaker

Velbekomme

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg