Endelig en pizzabunn uten egg, nøtter og melkeprodukter.
Det har jeg fått flere spørsmål og tilbakemeldinger på at flere av dere som følger meg har savnet.
De fleste lavkarbo pizzabunner inneholder egg, mandelmel eller ost. Denne oppskriften er uten alle disse ingrediensene og forhåndsstekes i stekepanne for best resultat. Det er det som er det spesielle med hele oppskriften og et must for det gode resultatet.
PIZZABUNN
4 toppet ss kokosmel – fra funksjonell mat bruker jeg
1 strøken ss fiberhusk
1 ss nøytral olje
1 ss eplecider eddik
1 ts hvitløkspulver
1/2 – 1 ts salt
1 ts oregano
3 dl varmt vann
Slik gjør du:
Ha alle de tørre ingredienser i en skål og bland litt rundt. Mål opp kokt vann, olje og eplecider eddik, bland dette godt sammen med de tørre ingrediensene og kna så deigen godt sammen for hånd.
Kjevle ut mellom 2 bakeark ( ca 0,5 cm tykk ) føler du at deigen henger seg fast, kan du pensle bakepapir med litt kokos olje, men dette er en god deig å jobbe med så ofte ikke nødvending å bruke noe olje ved utkjevling. Nå deigen er passe tynn former du den litt til og steker den gyllen på begge sider i stekepanne på middels varme. Snu litt underveis slik at den blir gjevnt stekt.
Pizzabunnen stekes i tørr panne. Når du kjenner at pizza er godt sprø på begge sider er den ferdig. Dette tar ca 15 minutt totalt. Legg så bunnen over på et bakepapir eller pizzabrett og topp den med akkurat det du måtte ønske og liker best på en god pizza. Pizza er en fantastisk måte å få brukt opp smårester i kjøleskapet.
Mens bunnen godgjør seg i stekepannen forvarmer du ovnen til 220 grader, vanlig over og under varme.
Finn frem ingrediensene du vil toppe med og kutte opp slik du ønsker.
Se gjerne mitt forslag til topping under, men alle har sin favoritt.
Pizzafyll er valgfritt og bruk det du liker.
Se forslag:
ca 4 ss sukkerfri ketchup
15 gr løk gul eller rød i tynne skiver
15 gr paprika, valgfri farge
3 – 4 små tomater delt i 2
15 gr brokkoli i små buketter eller asparges topper
50 gr rå kjøttdeig
100 gr revet gul ost ( prima fra Rema )
Skinke, bacon og jalapenos er også kjempegodt på pizza, eller hva med en vegetar versjon.
Starter alltid med å ha sukkerfri ketchup på den forhåndsstekte pizzabunnen og drysser over litt oregano.
Drysser så over revet ost og topper med løk, skinke, kjøttdeig, paprika, grønnsaker etc… som jeg liker og har lyst på eller som jeg har i hus. Vil jeg ha den litt spicy, topper jeg med litt jalapenos. Stek så hele herligheten midt i ovnen på 220 grader i ca 15 – 20 min til osten er godt smeltet og begynner å boble
Følg med mot slutten av steketiden slik at den blir akkurat passe stekt for deg.
Stek lengre om du liker den godt stekt eller kortere om du liker at osten så vidt er smeltet.
Server gjerne med hvitløkdressing eller rømmedressing
Denne porsjonen er nok til 2 porsjoner for en dame, en voksen mann spiser nok hele pizzaen alene.
Da håper jeg det smaker
Velbekomme
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og inspirasjon
Hvilken sukkerfrie ketchup bruker du?
Denne så skikkelig god ut
Den som kjøpes på matbutikken, rema , kiwi osv.
Namnam! Denne skal testes i dag
hvordan er den å varme opp igjen dagen derpå?
Like god
Jeg tar ofte 1/2 til middag ene dagen og resten til lunsj dagen etter. Supert til turmat.
Er denne pizzabunnen egnet til å steke opp og ha et lager av i fryseren?
Jeg har ikke testet å fryse akkurat denne bunnen.
Dette er deig til en bunn for 1 person?:)
Ja stemmer det
Kan vanlig eddik brukes?
All eddik kan i teorien brukes, men noen setter mer smak enn andre. Selv foretrekker jeg eplecider eddik.
Er det riktig at det skal være 4 ss kokosmel og 3 dl vann? Selv med fiberhusk ble dette en tynn suppe.
Ja det stemmer, lar du det stå og sette seg? Juster evt med litt mer kokosmel?
Hei.
Er denne egnet for ketodiett?
Bare lurer på om du vet ca karbo den inneholder?
Denne er lavkarbo. Karbohydrater pr pizzabunn finner du ved å bruke matvaretabellen.
Kan man lage denne med sesammel eller solsikkenel? Er ikke så vegeistret for kokossmaken
Det har jeg ikke testet desverre. Prøv evt ut en av de andre gode pizza bunnen du finner på bloggen.
Denne hang dessverre ikke sammen her. Sprakk opp og kunne ikke snus uten at den falt fra hverandre
Så trist, det virker nesten som deigen var litt tørr og kunne hatt i litt mer væske. Den pleier å være ganske grei og steke. Lykke til ved neste anledning.
Dette hørtes veldig godt ut. Kan den lages uten eddik? Har ikke det i matskapet
Hei Jennie, jeg har ikke laget denne uten eddik, men du har gjerne allerede testet. Fortell meg gjerne hvordan det gikk. Fortsatt god sommer.