Her er det jul, bursdag og påskestemning i en liten papirform. Silkemyke lavkarbo cupcakes med fløyelsmyk krem som er vanskelig å ikke like. Disse er enkle å lage og ingrediensene finnnes i di fleste dagligvarer der allergimat står.
Sjokolade cupcake’s 9 stk
2 egg
30 gr smelta meieri smør
40 gr sukrin gold
20 gr bake kakao
30 gr sesammel
60 gr mandelmel type regal ( ikke fettredusert )
1 ts natron
2 ts fiberhusk
1/2 ts kanel
1 klype salt
100 gr rømme
2 ss kokende vann
Sjokoladekrem:
1/2 dl kokende vann
2 ts espresso kaffepulver
30 gr tine kremost naturell
30 gr sukrin melis
50 gr romtemperert meieri smør
100 gr sukkerfri sjokolade – jeg brukte cloetta sin
1/2 ts vanilje essens
Slik gjør du:
Sett stekeovn på 180 grader vanlig over og undervarme.
Mål opp alle ingredienserfør du begynner.
Smelt smør og rør ut sukrin gold i smøret.
Pisk luftig eggedosis av egg, rør inn smør/sukrin blanding + rømme, ha i det tørre og bland godt, ha i kokende vann og rør dette inn. Fordel i 9 muffins former og stek midt i ovene ca 12-15 min på 180 grader. Avkjøl
Mens du venter på cupcake’s skal avkjøles, lager du sjokoladekrem.
Kok opp vann, ha i kaffepulver og smelt sjokoladen i den sterke kaffen.
Mål opp rom temperert smør, kremost, sukrin melis og vanilje essens i en skål og pisk dette luftig, pisk så inn sjokolade blanding.
Fordel sjokoladekrem oppå cupcake’s og pynt etter eget ønske.
#cupcakes#lavkarbo#helgekos#kaffekos#sukkerfri#glutenfri#lavkarbomedhanne#blogger#sjokolade#kake#fredag#lørdag#søndag
Hei hvor mye kremost ?
Takk, skal rette opp, ser meg blind når jeg skriver inn oppskrift
Sjokoladekremen smakte veldig godt, muffinsen “så der”, litt tung konsistens, men gleder meg uansett til kaffekos i kveld! Takk for oppskrift!
Kjekt du likte di. Pisket du fluffy eggedosis? Håper di smaker til kaffen alikevel
Hei!
Tenkte å lage disse en dag i forveien til et besøk. Tror du de blir tørre holder de seg fint til neste dag?
Di holder seg godt noen dager i kjøleskapet. Ta di ut litt før servering. Jeg spiste i 3 dager
like gode på dag 3 som på 1 dagen
Takk for inspirasjon
. Syntes det ble sterkt med 2 ts pulverkaffe i sjokoladekremen, så jeg lager en annen variant. Kaka funket veldig godt, men jeg reduserte litt på kakaoen og tilsatte litt kardemomme. Takk for at jeg slipper all utprøvinga og bare kan høste av din erfaring
Greit å justere slik det passer egne ganer
Holder det med dobling av oppskriften for en kake i form 24cm ?
Tror jeg svarte deg på Facebook på dette spørsmålet
eller tar jeg feil?
Disse ser helt fantastisk ut. Gleder meg til å prøve
Ja disse er kjempe gode
Har laktoseintoleranse, hva kan jeg bruke istedenfor kremost?
Jeg vet ikke hvor mye karbohydrater disse kremostene som er allergivennlig inneholder, så kan desverre ikke hjelpe deg.
Kan denne lages som en stor kake? Hvor stor bakeform, temperatur og tid tenker du da?
Ja denne er blitt laget av noen følgere som kake. Da ble oppskrift dobblet. Jeg vet ikke str på form eller steketid som ble brukt.