Silkemyke Cupcake’s

Her er det jul, bursdag og påskestemning i en liten papirform. Silkemyke lavkarbo cupcakes med fløyelsmyk krem som er vanskelig å ikke like. Disse er enkle å lage og ingrediensene finnnes i di fleste dagligvarer der allergimat står.

 

Sjokolade cupcake’s 9 stk

2 egg

30 gr smelta meieri smør

40 gr sukrin gold

20 gr bake kakao

30 gr sesammel

60 gr mandelmel type regal ( ikke fettredusert )

1 ts natron

2 ts fiberhusk

1/2 ts kanel

1 klype salt

100 gr rømme

2 ss kokende vann

 

Sjokoladekrem:

1/2 dl kokende vann

2 ts espresso kaffepulver

30 gr tine kremost naturell

30 gr sukrin melis

 

50 gr romtemperert meieri smør

100 gr sukkerfri sjokolade – jeg brukte cloetta sin

1/2 ts vanilje essens

 

Slik gjør du:

Sett stekeovn på 180 grader vanlig over og undervarme.

Mål opp alle ingredienserfør du begynner.

Smelt smør og rør ut sukrin gold i smøret.

Pisk luftig eggedosis av egg, rør inn smør/sukrin blanding + rømme, ha i det tørre og bland godt, ha i kokende vann og rør dette inn.  Fordel i 9 muffins former og stek midt i ovene ca 12-15 min på 180 grader. Avkjøl

Mens du venter på cupcake’s skal avkjøles, lager du sjokoladekrem.

Kok opp vann, ha i kaffepulver og smelt sjokoladen i den sterke kaffen.

Mål opp rom temperert smør, kremost, sukrin melis og vanilje essens i en skål og pisk dette luftig, pisk så inn sjokolade blanding.

Fordel sjokoladekrem oppå cupcake’s og pynt etter eget ønske.

 

#cupcakes#lavkarbo#helgekos#kaffekos#sukkerfri#glutenfri#lavkarbomedhanne#blogger#sjokolade#kake#fredag#lørdag#søndag

16 kommentarer

Siste innlegg