Med litt planlegging så er ikke lavkarbo mer avansert enn det tradisjonelle norske. Det krever bare litt planlegging og at du forbereder deg. Lavkarbo mat er oftere raskere å lage da brød og rundstykker ikke krever heving pga gjær. Bare røre sammen og steke. Noen oppskrifter inneholder endel “rare” ingredienser for noen, men her skal du få et enkelt langpanne brød som jeg har delt ved flere andre anledninger. Det er enkelt og krever få ingredienser.
LANGPANNEBRØD
5 egg
2 ss fiberhusk – står ved allergimat i dagligvaren
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
5 dl revet hvitost
1 ts oregano
Mos sammen egg, fiberhusk, bakepulver og salt med en stavmikser
Rør så inn for hånd 5 dl revet hvitost og litt tørket urter som oregano om du ønsker, jeg synes det blir veldig godt.
Fordel utover bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen ca 20 minutter på 175 grader.
Avkjøl og del opp i passe biter, oppbevares i kjøleskap.
Passer perfekt til pizzabunn, toast, sandwich, ostesmørbrød eller bare med godt pålegg
Følg meg gjerne på instagram for mer bilder og inspirasjon
Kan den fryses?
Heisann, det ser jeg ingen grunn for at det ikke skal gå. Men helt ærlig så har jeg aldri hatt behov for å fryse dette brødet 🙈 spiser det opp iløpet av et par dager.
Hvor masse karbo er det i dette ? Kan man ete masse av det eller er det sånn at man må passe på ?
Man kan aldri spise ubegrenset av noe om man ønsker vektnedgang uansett kosthold. Karbohydrater pr bit må du nesten bruke matvaretabellen til å regne ut. Du tar da totalt hele brødet og så deler du på antall biter. Er veldig lite Karbohydrater i dette.
Hei. Har osten noen virkning, eller kan jeg droppe den? Ikke så veldig glad i ost, men lystbånprøve oppskriften😊
Osten er endel av fyllmassen så kan ikke kuttes ut.