Rundstykker med sprø skorpe

Grove rundstykker med sprø skorpe som smaker som godt gammeldags kneipbrød, server di med godt smør og hvitost, det er godt det. Disse rundstykkene kom jeg første gang over hos Dietdoctoren, men er visst ikke di heller som i bunn og grunn har æren for grunnoppskriften. Jeg putter i litt diverse frø og setter mitt preg på di. Gode blir di og egner seg godt til å fryse.                      

GROVE RUNDSTYKKER MED SPRØ SKORPE 12 -14 stk

200 gr mandelmel – ikke fettredusert eller mal mandler selv

200 gr valgrie frø ( seamfrø, linfrø, gresskarkjerner, solsikkekjerner, chiafrø etc. males til melaktig konsistens)

20 gr sukkerroefiber – helsekost

5 ss fiberhusk

1/2 ts xanthan gum – helsekost

3 ts bakepulver

1 ts salt

1,5 dl eggehvite – jeg brukte sånn på flaske kjøpt på Meny

2 ss eplecidereddik

5 dl vamt vann

175 grader midt i ovn 55 – 60 minutt

Start med å sette stekeovn på 175 grader, vanlig over og undervarme.

Vei opp frøene du vil bruke og mal disse opp til melaktig konsistens. Det er godt å blande diverse frø synes jeg.

Bland alt det tørre i en bakebolle, rør inn eggehviter. Bland så kokende vann og eplecider eddik, rør dette inn i deigen mens du rører med en håndmikser til deigen er godt blandet og tykner. Dette skjer fort. Del opp i 12 – 14 emner og form rundstykker. Pensle med vann og stek i 55 – 60 min midt i ovnen. Dryss over litt frø om du ønsker, jeg drysser over litt sesammel for et rustikk utseende, vet det er noen som også bruker pofiber til dette, men det tar litt farge og blir grovere overflate på en måte, så jeg foretrekker sesammel. Bruker også en slik “eplekjerneutstikker” til å lage mønster på rundstykkene.

Dagens oppskrift er bakt etter inspirasjon fra diettdoctor og fett&forstand sin oppskrift som tipset meg om eggehvite på flaske her i Norge. Kun fått tak i dette i Sverige tidligere. Nå har Meny butikkene det også, det står sammen med eggene.

 

#rundstykker#lavkarbobrød#matfrabunnen#glutenfri#lavkarbomedhanne#blogger

2 kommentarer
    1. Hei!
      Hvordan er disse å ta med seg på ferie? Må de fryses, og ligge kaldt? Noen andre oppskrifter som er mer passende?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg