Prosciutto Frittata

Reklame | Vigmostad&Bjørke.no

 Prosciutto Frittata eller på godt norsk skinke omelett.

Den er enkel og forberede, det er bare å blande alt sammen og sette inn i ovnen.

Passer til alle måltider og metter godt. Du lager den på ca 30 minutt inkludert steketid.

Prosciutto Frittata 4 porsjoner

2 ss smør

3/4 dl grønn, rød eller gul paprika, hakket

1/2 gul løk, hakket

115 gr prosciutto eller annen skinke, hakket

8 store egg

2,5 dl kremfløte

salt og pepper

 

Slik gjør du:

Skru på stekeovn 190 grader, vanlig over og undervarme.

Smør en ildfast form ca 20X30 cm

Smelt smør i en stekepanne, middels varm og ha i hakket løk og paprika, surr dette i ca 4 minutt,

tillsett prosciutto/skinke og bland godt.

Fordel blandingen i en ildfast form, dryss over pepper.

Visp sammen egg, fløte, salt, hell blandingen over skinke og grønnsakene.

Stek på rist i ca 25 minutt til kanten er gyllen og eggene akkurat har satt seg.

Avkjøl i ca 5 min slik at den setter seg litt. Server alene eller med en enkel salat.

Handleliste –  egg, meierismør, paprika, kremfløte, gul løk, prosciutto/skinke, evt salat om du ønsker det til

 

Oppskriften er hentet fra boken Suksess med Keto Kuren og er gjengitt  etter avtale med Vigmostad&Bjørke

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg