Reklame | Vigmostad&Bjørke.no
Prosciutto Frittata eller på godt norsk skinke omelett.
Den er enkel og forberede, det er bare å blande alt sammen og sette inn i ovnen.
Passer til alle måltider og metter godt. Du lager den på ca 30 minutt inkludert steketid.
Prosciutto Frittata 4 porsjoner
2 ss smør
3/4 dl grønn, rød eller gul paprika, hakket
1/2 gul løk, hakket
115 gr prosciutto eller annen skinke, hakket
8 store egg
2,5 dl kremfløte
salt og pepper
Slik gjør du:
Skru på stekeovn 190 grader, vanlig over og undervarme.
Smør en ildfast form ca 20X30 cm
Smelt smør i en stekepanne, middels varm og ha i hakket løk og paprika, surr dette i ca 4 minutt,
tillsett prosciutto/skinke og bland godt.
Fordel blandingen i en ildfast form, dryss over pepper.
Visp sammen egg, fløte, salt, hell blandingen over skinke og grønnsakene.
Stek på rist i ca 25 minutt til kanten er gyllen og eggene akkurat har satt seg.
Avkjøl i ca 5 min slik at den setter seg litt. Server alene eller med en enkel salat.
Handleliste – egg, meierismør, paprika, kremfløte, gul løk, prosciutto/skinke, evt salat om du ønsker det til
Oppskriften er hentet fra boken Suksess med Keto Kuren og er gjengitt etter avtale med Vigmostad&Bjørke