Pesto med hvitløk og valnøtter

Reklame | Vigmostad&Bjørke.no

Hjemmelaget pesto lager du på ca 10 minutt og den holder seg fint i en ukes tid i kjøleskap.

Smaker himmelsk på pizza, salater og til kjøtt.

PESTO MED HVITLØK OG VALNØTTER

10 dl friske basilikum blader

1 1/4 dl valnøtter

1 fedd hvitløk

1 ts ferskpresset sitronsaft eller lime

1 ts salt

2 1/2 dl revet parmesan

1 1/4 dl olivenolje, ekstra virgin

 

Slik gjør du:

Kjør basilikumbladene, valnøtter, hvitløk, sitronsaft og salt i en kjøkkenmaskin til basilikumbladene er finhakket.

Tillsett parmesan og bland dette godt sammen med det andre ingrediensene i kjøkkenmaskinen.

Ha så i olivenolje og kjør kjøkkenmaskin igjen i korte omganger til alt er godt blandet.

Ha pestoen i en lufttett beholder og oppbevar i kjøleskap, holdbar ca 1 uke.

Passer til pizza, kjøtt, på brødskiven, over salaten, ja mange bruksmuligheter med pesto.

 

Tips: Jeg brukte 50/50 basilikum og ruccola da jeg ikke hadde nok baslilikum, men det blir også veldig godt synes jeg. Har laget Pesto med ruccola flere ganger.

 

Handleliste: Frisk basilikum, valnøtter, hvitløk, parmesan,olivenolje

 

Oppskriften er hentet fra boken Suksess med ketokuren og er gjengitt etter avtale med Vigmostad&Bjørke

Ønsker du å kjøpe denne boken kan den kjøpes her

I boken får du også en utfyllende informasjon om kalorier,fett,protein,karbohydrater, fiber og nettokarbohydrater pr oppskrift

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg