Pesto med hvitløk og valnøtter

Reklame | Vigmostad&Bjørke.no

Hjemmelaget pesto lager du på ca 10 minutt og den holder seg fint i en ukes tid i kjøleskap.

Smaker himmelsk på pizza, salater og til kjøtt.

PESTO MED HVITLØK OG VALNØTTER

10 dl friske basilikum blader

1 1/4 dl valnøtter

1 fedd hvitløk

1 ts ferskpresset sitronsaft eller lime

1 ts salt

2 1/2 dl revet parmesan

1 1/4 dl olivenolje, ekstra virgin

 

Slik gjør du:

Kjør basilikumbladene, valnøtter, hvitløk, sitronsaft og salt i en kjøkkenmaskin til basilikumbladene er finhakket.

Tillsett parmesan og bland dette godt sammen med det andre ingrediensene i kjøkkenmaskinen.

Ha så i olivenolje og kjør kjøkkenmaskin igjen i korte omganger til alt er godt blandet.

Ha pestoen i en lufttett beholder og oppbevar i kjøleskap, holdbar ca 1 uke.

Passer til pizza, kjøtt, på brødskiven, over salaten, ja mange bruksmuligheter med pesto.

 

Tips: Jeg brukte 50/50 basilikum og ruccola da jeg ikke hadde nok baslilikum, men det blir også veldig godt synes jeg. Har laget Pesto med ruccola flere ganger.

 

Handleliste: Frisk basilikum, valnøtter, hvitløk, parmesan,olivenolje

 

Oppskriften er hentet fra boken Suksess med ketokuren og er gjengitt etter avtale med Vigmostad&Bjørke

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg