Peanøttsmør

Visste du at du kan lage hjemmelaget peanøttsmør på få minutter.

 Det eneste du trenger er en pose peanøtter som du kjøper i butikken og litt søtning.

Smaken av hjemmelaget peanøttsmør er supergod og jeg er sikker på at det blir både sunnere og billigere i lengden, itillegg til at det selvfølgelig er mye bedre enn kjøpt peanøttsmør.

Jeg foretrekker å bruke saltede peanøtter ( kjøper på Europris eller Rusta) og synes det gir ekstra godt resultat sammen med litt søtning. Jeg liker også å blande inn bittelitt finhakkede peanøtter til slutt for å få litt krønsj. Men alt dette kan du variere ettersom hva du liker best.

PEANØTTSMØR

Peanøtter

Flytende natreen

Ha ønsket mengde peanøtter i en blender eller food processor og mos til fettet slipper nøttene, dette tar ca 2 min. Du ser når di slipper og peanøttene blir “kremete”

Smak til med noen dråper flytende natreen og bland godt ved å kjøre blender igjen et par sekunder.

Ha peanøttsmør i et egnet glass eller boks og oppbevar i kjøleskap. Liker du at det er litt krønsj eller tyggemotstand i peanøttsmøret, ha i litt grovhakka peanøtter før du har det over på egnet boks.

Jeg har ikke oppgitt  noe mengde i oppskrift, da det er opp til hver enkelt hvor mye en ønsker å lage og det tar bare noen minutter.

#peanøtter#peanøttsmør#peanutsbutter#lavkarbo#matfrabunnen#utensukker#blogger

 

6 kommentarer
  1. Hei du 🙂 Jeg har veeeldig lyst til å hoppe på lavkarbo igjen, og aller helst bli der rest of my life;) Problemet er bare at forrige gang jeg gikk på lavkarbo ble det veldig ensformig. Det gikk i egg, skyr, brisk m/ gulost & kyllingvinger i 2,5 måneder før jeg ikke orket mer.. Har du noen anbefalinger av god mat, som gjerne er lettvint da jeg ikke orker og gidder og lage ting fra bunnen av etter 8 timers ære :p Gjerne ting man kan få kjøpt ferdig i butikken, frysemat, brød, godteri (ja du leste riktig hehe, sunnere godteri vel og merke;) Og taco! Jeg elsker taco, og savnet det så sykt når jeg gikk på lchf. Fikk beskjed om at jeg kunne spise taco, men da måtte jeg lage kryddermixen selv (er det egentlig noen som gidder det?), og de gode taco-chipsene var bare å glemme. Så da ble ikke taco det samme.. Blir veldig glad for tips til hvordan man enklere kan klare å holde seg på lavkarbo <3

   1. Heisann, du bør kanskje lese litt om lavkarbo før du starter opp igjen slik at du får litt variasjoner i maten. Ang. Tacokrydder så er det veldig enkelt å lage selv. Jeg har gjort det i flere år. Oppskrift finner du på bloggen min. Håper du finner inspirasjon til å starte opp med den livsstil du ønsker.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg