Pavlova

Pavlova er en enkel og lekker festkake. Toppet med vaniljekrem og friske bær blir dette en suksess i hvert selskap.

PAVLOVA

2 eggehviter

1 dl fibersirup clear

2 ts flytende natreen

100 grader midt i ovnen på vanlig over og under varme 4 – 6 timer

Pisk eggehvite til stiv marengsmasse, ha så i fibersirup clear mens du pisker, tilsett så flytende natreen og pisk videre til stiv marengs. ( kun fibersirup clear som kan brukes til dette IKKE gold versjonen)

Lag en sirkel på bakepapiret ca 24 – 28 cm stor og fordel marensgmassen utover, sett inn i kald ovn og la marengsen tørke på 100 grader midt i ovnen. Noen ganger er den ferdig etter 4 timer andre ganger tar det 6 timer. Du sjekker lett om den er ferdig ved å løfte opp bakepapir å dunke forsiktig i midten under bunnen. Når marengs er ferdig tørket, avkjøler du den helt. Nå kan du oppbevare den i flere dager tørt før du skal ha på krem om den er helt gjennomtørket.

 

VANILJEKREM

3 eggeplommer

1,5 dl fløte

3 gr gelantinpulver – ca 1 ts

3 ss natreen strø

3 ts vanilje essens

Ha fløte, vanilje essens og natreen strø i en kjele og varm opp til rett før kokepunkt. Trekk kjelen bort fra plata og rør inn gelantinpulver til det er helt oppløst. Rør så inn eggeplommene. Sett kjelen tilbake på plata og rør til den begynner å tykne, ikke kok, rør hele tiden, dette tar under 1 minutt.  Ha vaniljekrem over i en skål, klipp til bakepapir som er litt større enn skåla og legg det helt ned på vaniljekrem,sett dette kaldt. Du unngår da snerk på vaniljekremen på den måten.

 

PYNT

2 dl fløte

3 – 5 dråper flytende natreen

Valgfrie bær

Når pavlova er tørket og avkjølt, vaniljekrem blitt kald, pisker du fløte og natreen til krem, vender så inn vaniljekrem. Har kremen over marengsbunnen og pynter med bær.

 

#pavlova#lavkarbo#sukkerfri#glutenfri#blogger#matfrabunnen#lavkarbomedhanne

 

Takk til @arakhnia for tips og inspirasjon til marensgsbunn

 

 

2 kommentarer
    1. Vet du om man kan bruke Splenda, synes det gir best søtsmak, lik vanlig sukker.
      Om man kan, eventuelt hvor mye?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg