Pavlova er en enkel og lekker festkake. Toppet med vaniljekrem og friske bær blir dette en suksess i hvert selskap.
PAVLOVA
2 eggehviter
1 dl fibersirup clear
2 ts flytende natreen
100 grader midt i ovnen på vanlig over og under varme 4 – 6 timer
Pisk eggehvite til stiv marengsmasse, ha så i fibersirup clear mens du pisker, tilsett så flytende natreen og pisk videre til stiv marengs. ( kun fibersirup clear som kan brukes til dette IKKE gold versjonen)
Lag en sirkel på bakepapiret ca 24 – 28 cm stor og fordel marensgmassen utover, sett inn i kald ovn og la marengsen tørke på 100 grader midt i ovnen. Noen ganger er den ferdig etter 4 timer andre ganger tar det 6 timer. Du sjekker lett om den er ferdig ved å løfte opp bakepapir å dunke forsiktig i midten under bunnen. Når marengs er ferdig tørket, avkjøler du den helt. Nå kan du oppbevare den i flere dager tørt før du skal ha på krem om den er helt gjennomtørket.
VANILJEKREM
3 eggeplommer
1,5 dl fløte
3 gr gelantinpulver – ca 1 ts
3 ss natreen strø
3 ts vanilje essens
Ha fløte, vanilje essens og natreen strø i en kjele og varm opp til rett før kokepunkt. Trekk kjelen bort fra plata og rør inn gelantinpulver til det er helt oppløst. Rør så inn eggeplommene. Sett kjelen tilbake på plata og rør til den begynner å tykne, ikke kok, rør hele tiden, dette tar under 1 minutt. Ha vaniljekrem over i en skål, klipp til bakepapir som er litt større enn skåla og legg det helt ned på vaniljekrem,sett dette kaldt. Du unngår da snerk på vaniljekremen på den måten.
PYNT
2 dl fløte
3 – 5 dråper flytende natreen
Valgfrie bær
Når pavlova er tørket og avkjølt, vaniljekrem blitt kald, pisker du fløte og natreen til krem, vender så inn vaniljekrem. Har kremen over marengsbunnen og pynter med bær.
#pavlova#lavkarbo#sukkerfri#glutenfri#blogger#matfrabunnen#lavkarbomedhanne
Takk til @arakhnia for tips og inspirasjon til marensgsbunn
Vet du om man kan bruke Splenda, synes det gir best søtsmak, lik vanlig sukker.
Om man kan, eventuelt hvor mye?
Det har jeg ikke testet på pavlova, så kan desverre ikke svare deg på det.
Når jeg lager vanlig pavlova, så setter jeg den inn i forhåndsvarm ovn 250 grader, og slår så ned til 100 grader. Der koser den seg i en time før den er perfekt sprø/myk. Tror du at samme fremgangsmåte kan virke på denne oppskriften? Eller er det noe med FiberClear som gjør at den må tørkes lengre?
Lavkarbo pavlova og vanlig med sukker må lages på forskjellige måter for å lykkes. Din metode har jeg ikke testet, så kan ikke svare deg ja eller nei på det spørsmålet desverre.
Fibersirup clear er gått ut av produksjon.
Det vet jeg, men denne oppskriften er fra da den var i produksjon og ble postet da. Derfor lar jeg den ligge på bloggen.
Hvorfor kan ikke Gold versjonen brukes?
Blir ikke vellykket marrengs med den desverre. Da er sukrin melis bedre.
Har du en annen oppskrift siden denne fiber clear er gått ut av produksjon?
Nei desverre, ikke ennå, men som nevnt i tidligere kommentare lar jeg oppskrift stå siden den ble postet da fibersirup clear var i salg.
Takk for at den ligger ute. Jeg synes denne er den beste oppskriften på lavkarbo pavlova. Og jeg har fibersirup clear på lur

Heldige deg