Idag måtte jeg teste ovnsbakt knutekål. Har sett det flere plasse på facebook og nett den senere tiden. Selv har jeg kun brukt den i mos, spist rå eller som fløtegratinert. Ble veldig god som ovnsbakt servert som “bakt potet” med rømme, bacon, ost og litt rød spiss paprika for krønsj.
Fremgangsmåte/oppskrift
Knutekål ønsket antall
Maggi klar kyllingbuljong
1,5 dl varmt vann pr buljong blokk
225 grader vanlig over og undevarme i 1 – 1,5 time midt i ovnen
Start med å sett ovnen på 225 grader
Skrell så knutekål og skjær i “skiver” men ikke skjær helt igjennom. Skal se ut som en hasselbackpotet ville sett ut. Et tips er å stikke en “grillpinne” igjennom knutekål og skjære ned til denne. Fjern så grillpinnen igjen.
Rør ut kyllingbuljong i varmt vann. Tips kok opp i vannkoker.
Legg knutekål i en ildfast form, ha buljongkraft over i formen, dekk det hele med aluminiums folie og bak i 1 – 1,5 t
Når knutekålen er bakt seg myk og mør er den ferdig.
Dryss over litt pepper og server med rømme, sprøstekt bacon, revet ost og litt rød spisspaprika.
Jeg beregnet 1 knutekål pr person når vi spiste det som “baktpotet”
Lurer du på hvordan knutekål ser ut:
Inspirasjon til bakt knutekålen fikk jeg hos Mona Hansen, Monas Lavkarbo på facebook, flere andre har postet og delt likedanne oppskrifter, men jeg så den første gang hos Mona, så tusen takk til henne.
#matfrabunnen#blogger#knutekål#sukkerfri#glutenfri#blogger
Tusen takk for den flotte inspirasjonen du gir oss.
Hyggelig å kunne inspirere andre