Reklame | Vigmostad&bjørke.no
Omelett er jo så godt, enkelt, mettende og den kan varieres i det uendelige. Omelett kan brukes som en lett frokost/ lunsj eller til litt mer mettende middag eller kvelds.Det går fort å lage og tar seg lekkert ut på bordet. Har du litt grønnsaker, ost , skinke ja alt mulig kan du ha i en omelett. Idag lager jeg en enkel versjon med asparges og vårløk fra boken suksess med keto kuren. Dette er en bok med 60 enkle oppskrifter som alle lages på ca 30 minutt eller mindre. Se link lenger nede på siden om du ønsker å kjøpe boken selv.
Omelett med vårløk og asparges 2 porsjoner
2,5 dl asparges topper – ca 2,5 cm lange
3 store egg
3 ss kremfløte
1/2 ts havsalt
2 ss ghee eller meierismør
2,5 dl havartiost ( jeg brukte graddeost)
2 ss hakket frisk timian
2 ss hakket vårløk
1 ss hakket vill fennikel ( det grønne på toppen av en fennikel som ser ut som dill ) Jeg hadde ikke det i hus og brukte litt ruccola
Slik gjør du:
Kok opp vann i en kjele, når vannet koker har du oppi aspargesbiter og lar dem dampe/trekke i et par minutt. Jeg liker dem alldent som betyr at det er tyggemotstand i midten. Hell av vannet og sett til side.
Pisk sammen egg, salt og kremfløte i en bolle
Smelt ghee eller smør i en stekepanne på middels varme. Ha eggeblanding i stekepanne og stek ca 5 minutter, eller til du kan snu omeletten uten at den brekker opp.
Snu omeletten og fordel ost, asparges,vårløk og fennikel på halve omeletten og stek i ca 3 – 5 minutter eller til osten smelter
Brett den tomme halvparten av omeletten over den fyllte og anrett på en tallerken og server straks.
Jeg hadde litt Prosciutto skinke igjen fra i går som jeg hadde til omeletten, det smakte veldig godt sammen med omeletten.
Handleliste: egg, asparges, kremfløte,vårløk, fennikel, timian, havartiost eller graddost
Denne oppskriften er hentet fra boken Suksess med ketokuren og er gjengitt etter avtale