Myke, luftige marshmallows uten tilsatt sukker

Så lett er det å lage hjemmelaget marshmallows på 1-2-3! Har du lyst til å lage noe skikkelig DIGG, så finnes det ikke mange idéer som er bedre enn denne. Marhsmallows er en populær søtsak som kan nytes både hjemme og på tur.  Du kan smaksette den med forskjellige smaker og lage morsomme farger. Eller kjøre den tradisjonelle hvite med et hint av vaniljesmak. Uansett så er det enkelt og morsomt å lage egne marshmallows.

Sukkerfri Marshmallows

150 g Finesse bakesukker *

1 dl Zerho saft – green apple & passionfruit – ikke utblandet med vann

1 dl vann

1 pose gelantinpulver ( 25 g)

10 dråper vanilje essens

 

Til å vende marshmallows i:

1 pk sukkerfri gele – eldorado bringebær

Sukrinmelis

 

Slik gjør du:

Bland gelatinpulver med 1 dl saft og sett til siden.

Ha Finesse og 1 dl vann i en kasserolle, og kok opp på middels varme til væsken går fra hvit til blank.

Ta væsken av varmen, og vent til det slutter å boble før du har i gelatinblandingen. Rør til gelatinen er oppløst, hell over i en bakebolle sammen med vaniljeessens og pisk på full styrke til det blir en hvit, fluffy masse.

Dette tar 5 – 6  minutter. (Jeg bruker stoppeklokke og pisker i 6 minutt med hurtigmikser)

Fordel massen med en slikkepott i en form dekket med plastfolie, (form ca 20X30)

Du må jobbe raskt, for massen stivner fort. La massen stivne et par timer i kjøleskapet.

Etter et par timer tar du formen ut av kjøleskapet. Blander sammen sukrin melis og sukkerfri gele pulver 50/50, strør dette over et bakepapir og snu formen over på det, fjern plastfolie og klipp opp i biter, rull hver bit i melisblanding. De kommer til å stivne videre de neste timene. Melisblanding gjør at de får den litt tørre hinnen som er utenpå marsmallows og ikke henger sammen.

 

*Finesse bakesukker er helt nytt pr 14/11-20 og er foreløpig kun for salg på nett, men innen kort tid kommer det i helsekost butikker over hele landet. Dette produktet brukes på lik linje som tagatesse.

 

Tips:

Du kan også bruke kun melis eller finesse og droppe sukkerfritt gele pulver, men her liker vi den litt syrlige smaken det gir. Vil du bruke marshmallows i kakao dropper du gele pulver

 

Hele oppskriften inneholder ca 1,5 gram karbohydrater og deler du det på antall biter blir det en søtsak som har få karbohydrater.

Da håper jeg det smaker og du får inspirasjon til å teste ut din egen versjon og smak.

Følg meg gjerne på Instagram for flere bilder og daglig inspirasjon.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg